Te koop: ontwikkellocatie op monumentaal terrein in Etten-Leur

Op het voormalige kloosterterrein Het Withof in Etten-Leur biedt woningcorporatie Alwel een bouwlocatie te koop aan. Het beschikbare perceel ligt naast verschillende, monumentale gebouwen.

Alwel bezit ruim 26.000 huurwoningen in de regio Breda, Etten-Leur en Roosendaal. De corporatie is al jarenlang eigenaar van een groot deel van Het Withofterrein en werkt aan de laatste bouwopgave op dit terrein; er komen 45 sociale huurwoningen en maximaal 40 vrijesectorwoningen. In 2020 is hiervoor een bestemmingsplan vastgesteld.

Koper gezocht voor realisatie van vrije sector appartementen
Alwel legt zich toe op haar kerntaak: betaalbare huurwoningen realiseren. Het ontwikkelen van vrijesectorwoningen behoort daar in beginsel niet toe. Daarom zoekt de corporatie een koper van het bouwperceel die de vrije sector appartementen kan realiseren. De koper kan dit doen in de vorm van koopwoningen of huurwoningen. Het gebouw kan bestaan uit vier woonverdiepingen op een half verdiepte parkeergarage. Daarbij is in grote mate vrije keuze in de omvang van de appartementen. Van bieders wordt geen planvoorstel gevraagd: een bieding kan volstaan.

Een gewilde locatie met historisch verleden
De gemeente Etten-Leur kent ruim 40.000 inwoners. De bouwlocatie ligt op 5 minuten wandelen tot een supermarkt, 10 minuten wandelen tot het bruisende winkelcentrum en slechts 20 autominuten (of 30 OV-minuten) tot hartje Breda.

Bewoners van de vrije sector appartementen kijken straks uit op de aantrekkelijke Bisschopmolenstraat, de monumentale kloosterbebouwing of op het groen ingerichte terrein. De Bisschopsmolenstraat is één van de historische assen waarlangs indertijd het dorp Etten is ontstaan. Op het terrein bevinden zich nu onder meer een zorginstelling en, in de voormalige Grote Kapel van het klooster, een fitnessaccommodatie.

De verkoopdocumentatie is nu beschikbaar
Op de website alwel.nl/withofperceel vindt u meer informatie en foto’s van het terrein. De volledige verkoopdocumentatie kunt u opvragen door een mail te sturen aan hetwithof@alwel.nl

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022