Nexton gaat aan de slag in The Bank

Nexton gaat The Bank renoveren, het gaat om circa 3.000 m2 kantoorvloer in hartje Amsterdam aan het Rembrandtplein. De werkzaamheden die onder andere worden verricht zijn: E + W installaties & het sanitair renoveren/uitbreiden. Dit project zal in nauwe samenwerking met Ooijenvaar worden gerealiseerd. 

Dit gebouw is gebouwd in 1926 en is destijds opgeleverd in 1932. Tegenwoordig is het in bezit van Deka Immobilien. Oorspronkelijk heeft het de functie gehad als hoofdkantoor van de Amsterdamse bank, maar wordt tegenwoordig gebruikt als bedrijfsverzamelgebouw. Het gebouw is destijds ontworpen door architectenbureau B.J. Ouëndag er is van zijn ontwerpen niet veel overgebleven. In de jaren '70 is het gebouw flink verbouwd door architecten Zwiers en Fontein. In 2012 is het gebouw opnieuw verbouwd. Hier heeft het veel ontwerpen van het oorspronkelijke gebouw terug gekregen. De architect hiervan was Kees Rijnboutt.

Grote bedrijven van tegenwoordig die in The Bank gevestigd waren zijn: ABN Amro en TomTom, ook was Guerrilla hier gehuisvest. Nexton heeft inmiddels hun nieuwe onderkomen mogen realiseren in de voormalig Kasbank.

De deelnemingen van Nexton die dit gaan verzorgen zijn: Spiering Installatietechniek & Vetim B.V.

Reacties