Welke sprekers zijn niet te missen tijdens dag 2 van #REBF?

Vandaag is alweer de tweede dag van de online conferentie Real Estate & Building Futureproof. Van 19 t/m 21 januari komen dagelijks 2.000 bouw- en vastgoedprofessionals samen om kennis en nieuwe ontwikkelingen te delen uit de sector. 

Een spreker om niet te missen op dag twee is Gideon Maasland, director van architect bureau MVRDV. Zijn sessie “Future Cities” gaat over hoe we gebouwen en daarmee steden attractiever, opener, groener, socialer, duurzamer en menselijker maken. Vanuit academisch onderzoek een vergezicht op de stad van de toekomst met een beeldende koppeling naar de ontwerppraktijk.

Waarom zijn zoveel gebouwen hetzelfde? Waarom zijn alle gebouwen zo introvert, zo gesloten, zo afstandelijk? Hoe kunnen we gebouwen letterlijk openbreken, ze toegankelijk maken en meer poreus? Vanuit een academisch onderzoek zal Gideon Maasland laten zie hoe gebouwen en steden beter kunnen worden, groener, inclusiever en meer van een menselijke schaal. Zowel theorie als praktijk komen aan bod in een snelle, beeldende keynote.

Na de keynote sessie zal Maasland antwoord geven op de vragen: “Heeft Covid-19 invloed op de ontwerpen die jullie nu maken?” en “Kan de rest van Nederland iets met jullie visie op de stad?”

Gideon Maasland leidt als director een van de ontwerpstudio's binnen MVRDV. Deze studio is gespecialiseerd in complexe, binnenstedelijke opgaven waarbij functie-mix veelvuldig terug komt. Maasland: “Het is tijd voor betere gebouwen!” De sessie vindt plaats vanaf 10 uur. 

Klik hier voor het gehele programma.

Nog geen kaartje? Klik hier om je gratis aan te melden! 

Geen tijd gehad om alles mee te maken op #REBF? Of wil je graag de dag nog een keer beleven? Klik hier om #REBF Daily te lezen, al het nieuws in één oogopslag, of klik hier voor alle verslaggeving van VJ over de eerste beursdag. 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022