Welke sprekers zijn niet te missen tijdens #REBF?

Van de toekomst van flexkantoren tot aan de toekomst van houtbouw. Tijdens online conferentie Real Estate & Building Futureproof (#REBF) van 19 t/m 21 januari delen grote namen uit de sector hun visie op de toekomst van hun eigen domein. Op dag 1 en 2 van het evenement worden thema’s uit het vastgoed uitgelicht, op dag 3 ligt de focus op de bouw. 

Martine de Vaan, Innovatiemanager Rijksvastgoedbedrijf, verzorgt één van de sessies. Zij vertelt over innovatie opgaven voor het rijkskantoor van de toekomst. Waar haar sessie over gaat? “Wendbaarheid. Sinds 2020 weet en voelt iedereen wat dat woord betekent. De urgentie om te innoveren is enorm toegenomen. Wat zijn de innovatie opgaven voor het rijkskantoor van de toekomst en hoe zoekt het Rijksvastgoedbedrijf de samenwerking op?”

Ook wordt er besproken hoe er met vastgoed kan worden bijgedragen aan de Sustainable Development Goals en klimaatdoelstellingen. Micha Reusen, Head of Sustainability & Innovation bij BouwInvest: “Vastgoed heeft een belangrijke positie in de transitie naar volledig duurzame energie en het realiseren van de UN Sustainable Development Goals. Investeren in kennis en innovatie is nodig om de duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.” Zijn sessie vindt plaats op dag 2, 20 januari.

In een paneldiscussie op dag 2 duiken Norbert Schotte (VORM), Pablo van der Lugt (Green Matters), Jan Willem van der Groep en DGBC in de Toekomst van Duurzaam bouwen. Ook is Coen Oostrom (EDGE) en Dirk Bakker (Colliers) aanwezig om te spreken over “The Future of Digitalisation”.

Arjen Dingsté, Senior Architect UNstudio, presenteert op dag 2 de belangrijkste bevindingen van UNstudio’s ervaring in het toekomstbestendig maken van de gebouwde omgeving. Onderwerpen zoals nieuwe mobiliteit en gezonde werk- en leefomgevingen komen aan bod.

Bekijk het hele programma hier. 

Reserveer een ticket via deze link

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022