Terugblikken op 2020: 'Een bijzonder jaar met veel gebeurtenissen'

Inmiddels werkt Jantine van Oosten een jaar als Key Accountmanager Vastgoed bij MAIN Energie. Daarvoor werkte zij als accountmanager bij Kiwa Compliance, waar zij zich bezighield met specifieke compliance vraagstukken bij transformatie en herontwikkeling van vastgoed.

Van Oosten blikt terug op een bijzonder jaar met veel gebeurtenissen. Als netwerker moest zij afgelopen jaar creatief op zoek naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van persoonlijk contact. Netwerkborrels zoals wij gewend zijn, was dit jaar wel even anders. Gelukkig waren er nog wel een aantal initiatieven, waaronder twee mooie events van Vastgoedjournaal in de Johan Cruyff Arena.  

Hoe ben je terechtgekomen bij MAIN Energie?
Van Oosten: "Vanuit netwerkevents kende ik MAIN Energie en het leek mij altijd een “frisse club” met een heel andere manier van werken dan de gemiddelde energieleverancier. Ook was ik al jaren een vaste gast op de VastgoedCup, georganiseerd door MAIN Energie in samenwerking met Vastgoedjournaal. Hoe leuk was het daarom om dit jaar bij de organisatie betrokken te zijn! Ook al was het een veel kleinere editie dan we gewend zijn."

Je werkt nu 1 jaar bij MAIN, hoe bevalt het?
Van Oosten: "Wij hebben een heel hecht vastgoedteam met collega’s die al jaren bij MAIN Energie werken op het gebied van vastgoed. Dat betekent dus dat er veel vastgoedkennis is en een uitgebreid netwerk. Wij zijn allemaal actief in ons eigen gebied. Zo werkt Ed Roele, voor velen een bekend gezicht, al vanaf de start bij MAIN Energie. Kees de Jong is actief in de regio Rotterdam en Wouter Stouwdam in het oosten van het land. Samen bezoeken wij netwerkevents en het afgelopen jaar hebben wij veel samengewerkt tijdens de organisatie van onze webinars en mini editie van de Vastgoedcup."

"Wat ik verder mooi vind is dat er een breed pakket is van diensten die precies voor vastgoed zijn gemaakt. Bijvoorbeeld energiemanagement, energiescope en energielabels voor gebouwen. Ook hebben wij inmiddels een samenwerking met Smartvatten waardoor klanten naast energie ook inzicht hebben in hun waterverbruik in de online mijnMAIN omgeving."

Hoe is het om in de vastgoedbranche te werken?
Van Oosten: "Ik heb eigenlijk een achtergrond vanuit een ingenieursbureau. Vastgoed is natuurlijk een enorm dynamische branche om in te werken. Er gebeurt veel op het gebied van wetgeving en data. Steeds meer dingen zijn mogelijk, geen enkele dag is hetzelfde en daarom heb ik er erg veel plezier in. Dat sluit ook helemaal aan op mijn persoonlijke interesse die ik heb voor de energietransitie die wij doormaken. Inmiddels heb ik een vast groepje mensen waar ik regelmatig mee lunch om de trends in de markt te bespreken en hiervan op de hoogte te blijven."

Energie, is dat niet saai?
Van Oosten: "Absoluut niet! MAIN Energie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een energieleverancier tot een behoorlijk data-gedreven organisatie. Daardoor kan ik op basis van data, klanten adviseren hoe zij kunnen verduurzamen. Mijn werk is dus niet simpelweg het verkopen van kilowatt uur elektra of kuub gas maar zoveel meer! Iedere klant is voor mij uniek. Zo kan ik bijvoorbeeld door middel van onze dienst energiemanagement ervoor zorgen dat energie wordt ingesteld op basis van de daadwerkelijke bedrijfstijden. Daarbij werk ik samen met onze afdeling Business Development. Uiteraard probeer ik dit enthousiasme over energie over te brengen op anderen."

Wat wil je jouw vastgoedrelaties toewensen voor de komende periode?
"
Vanuit de grond van mijn hart kan ik zeggen dat ik mijn vastgoedvrienden – en vriendinnen enorm mis! Ik mis het prettige contact en de goede gesprekken waar altijd weer mooie zaken uit voort komen. Vastgoedmensen zijn een speciaal soort mensen, altijd dynamisch, altijd vol energie en genieten van het leven. Deze kerst zal anders zijn dan dat we het gewend zijn maar laat het warm, gezellig en liefdevol zijn, en dat we elkaar in 2021 weer mogen treffen op een bijeenkomst van Vastgoedjournaal wanneer mogelijk…! Ik wens iedereen het aller beste voor de komende periode, zakelijk en privé." 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021