Slimme verlichting die zorgt voor efficiënte verwarming

Anderhalf jaar geleden ontmoetten Bastiaan de Groot, CEO van INGY, en Stefan Kloosterboer, CCO van Hero Balancer, elkaar via het netwerk van Holland ConTech & PropTech. Uit die ontmoeting ontstond een samenwerking die leidde tot het project: “Het creëren van een decentraal Gebouw Beheer Systeem”. Van de provincie Noord-Holland ontvingen zij €200.000 subsidie.

In deze korte videoreeks bespreken zij samen met Wouter, Holland ConTech & PropTech, hun ontmoeting, het ophalen van de subsidie, en de impact van Covid-19 op slimme gebouwen.

Video 1: Wat doen Hero Balancer en INGY?
Hero Balancer is een klimaat gebouwbeheerysteem. Dat betekent dat zij gebouwen efficiënt verwarmen, alleen wanneer er mensen aanwezig zijn. INGY maakt gebouwen slim via de verlichting. Zij zorgen dat er via sensoren alles kan worden gevolgd zodat de uitrol van een smart building veel goedkoper kan.   

Video 2: De subsidie
De partijen hebben elkaar op een ‘Innovators Meeting’ ontmoet. Daaruit ontstond een project: “Het creëren van een decentraal Gebouw Beheer Systeem”. Van de provincie Noord-Holland ontvingen zij €200.000 subsidie.

Video 3: De impact van Covid-19
Door de pandemie wordt er meer nadruk gelegd op een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld in scholen. Hero Balancer en INGY zien nog veel ‘ongezonde’ leerklimaten en ondersteunt scholen dit te verbeteren door presence data slim te gebruiken.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022