Unloc draait volledig om digitale sleutels

Technologie, innovatie en digitalisering vernieuwen de bouw- en vastgoedsector en bieden grote kansen voor organisaties om nieuwe business te creëren. Leden van Holland ConTech & PropTech, een netwerk voor bouw- en vastgoedprofessionals, zijn hier dagelijks mee bezig. Holland ConTech & PropTech sprak Martin Skou, Benelux Manager bij de Noorse start-up Unloc.

Wie is Martin Skou?                                                                                                                    
“Ik ben een Deense business developer met een brede IT-achtergrond. Ik woon in Antwerpen met mijn Belgische vrouw. Voordat ik bij Unloc kwam, werkte ik 6 jaar als onafhankelijk consultant, waar ik business development deed voor Scandinavische softwarebedrijven, die hun marktkansen in de Benelux-landen wilden verkennen. Ik heb ook gewerkt met Assembly Voting, een van 's werelds toonaangevende leveranciers van digitale verkiezingsoplossingen.”

Wat biedt Unloc?
“Unloc is dé digitale sleutelhanger. Het is een mobiele applicatie waarmee je alle digitale sleutels op één plek kan verzamelen en delen met wie je maar wilt. Net zo eenvoudig als het verzenden van een sms. Er zijn veel digitale sleutel-apps, maar bijna allemaal zijn het apps gemaakt door slotenbedrijven die werken met hun eigen hardware. Dit is een probleem voor bijvoorbeeld logistieke bedrijven die dagelijks met veel verschillende sloten en sluitsystemen te maken hebben. Niemand wil namelijk rondlopen met 15 verschillende apps.”

Unloc produceert en verkoopt geen hardware. In plaats daarvan maakt Unloc technische integraties met alle sluitsystemen van de huidige markt. Op deze manier komt er één oplossing: één app voor alle deuren. Het gebruik en delen van digitale sleutels is veiliger en betekent een besparing op de sleuteladministratie voor het vastgoedbeheer en zorgt voor gelukkige huurders die niet thuis hoeven te blijven voor een pakketbezorging.

Met digitale sleutels wordt er gebouwd aan een wereldwijd ecosysteem waar veel sectoren van zullen profiteren: residentieel vastgoed, commercieel vastgoed, logistiek, facilitair beheer, schoonmaakdiensten, beveiliging, politie, reddingsdienst, enz.

Hoe het allemaal begon
“Het simpele idee achter Unloc is om het individu centraal te zetten bij toegangscontrole. Ons doel is om elke dag gemakkelijker te maken door oplossingen te bieden die niemand ooit had kunnen bedenken. Daarom hebben we besloten om de digitale sleutelhanger van de wereld te bouwen: een open en gedeelde infrastructuur voor alle sleutels. Door compatibiliteit te bieden met alle digitale sluitsystemen, zorgt Unloc voor een revolutie in de industrie wereldwijd.”

Technologie en het businessmodel
“Unloc gebruikt Google Cloud, Google Firebase, Google Flutter, Bluetooth, IP, NFC, etc. Ons bedrijfsmodel is gebaseerd op abonnementen. We hebben verschillende betalingsplannen omdat onze markt verschillende sectoren en instellingen omvat. Voor residentieel vastgoed rekenen we een kleine maandelijkse vergoeding per appartement en voor commercieel vastgoed rekenen we een kleine maandelijkse vergoeding per medewerker. Prijzen zijn afhankelijk van de daadwerkelijke gevallen.”

Wat is de volgende uitdaging?
Als het aan Martin Skou ligt: in contact komen de Nederlandse vastgoedeigenaren, zowel residentieel als commercieel. Ook willen zij in gesprek met vastgoedbeheerders die de (sleutel) administratie voor hun klanten verzorgen. Daarnaast zijn ze ook geïnteresseerd om in contact te komen met softwarebedrijven die administratieve oplossingen (vastgoedbeheer, boeking etc.) aanbieden aan de vastgoedmarkt.

Verder is Unloc erg gefocust op het maken van meer integraties met sluitsystemen en toegangsoplossingen waar onze markt om vraagt. Tegelijkertijd groeit het commerciële team ook veel vanwege de tractie.

Wat waren moeilijke tijden als start-up?
“Het is moeilijk om vanuit het niets iets compleet nieuws te bouwen en het vervolgens op te schalen. We zijn super trots en dankbaar dat we toptalent hebben aangetrokken tot ons team, en dat we snel blijven groeien terwijl we internationaal uitbreiden. We maken uiteindelijk een product voor massa's mensen en bedrijven.”

Waar ben je het meest trots op dat je bereikt hebt?
“We zijn het meest trots op de tractie die we hebben ervaren sinds we commercieel gingen in januari 2019. We zijn erin geslaagd om de grootste vastgoedbedrijven in Scandinavië sneller aan te trekken dan we hadden verwacht. We zijn ook erg trots op de feedback die we krijgen van de slotenverkopers. Om te beginnen dachten ze dat we concurrenten waren, maar ze hebben ingezien dat we dat niet zijn, en dat ze willen aansluiten bij onze visie om één app voor alle deuren te hebben”, aldus Martin Skou.

Waarom zijn jullie aangesloten bij Holland ConTech & PropTech?
"We zijn erg dankbaar om samen met Holland ConTech & PropTech deel uit te maken van de Nederlandse PropTech omgeving. We willen graag de Nederlandse vastgoedmarkt leren kennen, ons netwerk uitbreiden en bijdragen aan een beter begrip van hoe digitale sleutels het leven voor iedereen gemakkelijker kunnen maken.”

In contact komen met Unloc? Bezoek www.unloc.app of neem contact op met Martin Skou via martin@unloc.app

Holland ConTech & PropTech ondersteunt organisaties die met technologie, innovatie en digitale transformatie koploper zijn of willen zijn, zodat er meer winst en nieuwe omzet wordt gecreëerd voor een toekomst vaste business. Meer weten? Bezoek https://www.contechproptech.nl/

 

Reacties