IVBN teleurgesteld in plannen van minister Ollongren

IVBN en haar leden zijn zeer teleurgesteld door de stapeling van maatregelen en regulering die minister Ollongren van plan is door te voeren voor de huurwoningmarkt. "Veel lange termijn investeerders zullen hun investeringen uitstellen of zelfs afstellen in dit uitermate grillige en vanuit een aantal politieke partijen soms zelfs vijandige investeringsklimaat", aldus de IVBN.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Maarten Vos

Ik zou het redelijk beschermen van huurders tegen onacceptabele huurontwikkeling en gewone kopers tegen opkopende buy-to-let beleggers niet vijandig noemen, dat komt het gesprek niet ten goede. Woekeraars wordt nu terecht de pas afgesneden. En natuurlijk is er een probleem in NL voor beleggers (en corporaties!) om te kunnen bouwen tegen een acceptabel rendement. Betaalbaar wonen op dure binnenstedelijke ontwikkellocaties vraagt om een hogere maatschappelijke bijdrage. Niet om bovenmatige huurprijzen.

Geplaatst op 12 november 2020 om 11:51


Sibrand Gratama

Inderdaad, breng juist nu een krachtig investeringsfonds in stelling om met voorrang alle duurzame binnenstedelijke woningbouwprojecten te faciliteren en te versnellen. Voor een krachtige impuls aan de middeldure huur en koop en meteen een sterke bijdrage aan de stedelijke economie, vestigingsklimaat, duurzaam ruimtegebruik, klimaat- biodiversiteits- en stikstofdossier en aan ruimtebehoud rond en tussen de steden voor meer natuur, recreatie, landschapsbehoud stadslandbouw, extensivering landbouw, etc.
Integraal gezien verdien je die extra miljarden dubbel en dwars terug!

Geplaatst op 12 november 2020 om 17:43Laatste nieuws