Eagle Eye Networks trekt Amerikaans kapitaal aan voor verdere innovatie

Eagle Eye Networks, wereldwijd leider in cloud-gebaseerde camerabeveiliging, heeft een kapitaalinjectie gekregen van $40 miljoen. Hiermee wil Eagle Eye het groeitempo opvoeren in onder andere Europa en verder innoveren. 

Het kapitaal komt van het Amerikaanse Accel, deze venture capital-investeerder zit achter successen als Facebook, Dropbox, Crowdstrike, Docusign, Slack en Spotify.

Eagle Eye maakt binnen zijn cloud-platform gebruik van artificial intelligence voor nieuwe toepassingen van camerabeveiliging en helpt bedrijven in alle delen van de wereld met het verbeteren van veiligheid, beveiliging, bedrijfsprocessen en klantenservice. Zo maakt Eagle Eye gebouwen slimmer en veiliger met camerabeveiliging en toegangscontrole, maar is het bedrijf ook actief op het gebied van cybersecurity.

Transformatie
“Het inzetten van AI voor een ingrijpende transformatie van camerabeveiliging biedt volop kansen”, zegt Dean Drako, de oprichter en CEO van Eagle Eye Networks. “Eagle Eye Networks beschikt nu over de financiële middelen en technologie die nodig zijn om met camerabeveiliging vanuit de cloud het beheer van bedrijfs- en beveiligingsprocessen drastisch te verbeteren.”

En dat biedt ook voordelen voor bijvoorbeeld de vastgoedsector, vertelt Drako. “Het gaat daarbij niet alleen om de detectie van gevaarlijke objecten zoals wapens, gevaarlijk rijgedrag, overvallen en verkeersongelukken. Maar het kan ook bedrijven helpen met het verbeteren van hun dienstverlening, bijvoorbeeld door wachtrijen terug te dringen, displays en winkels netjes en schoon te houden en de productkwaliteit te waarborgen.”

Eagle Eye Networks in EMEA
Eagle Eye Networks heeft in de regio EMEA een sterke groei doorgemaakt. “Wij waren de eerste aanbieder van cloud camerabeveiliging en met deze nieuwe stap kunnen we nog meer vaart gaan maken in Europa, het Midden-Oosten en Afrika”, zegt Rishi Lodhia, managing director EMEA bij Eagle Eye Networks (zie foto rechts).

“De combinatie van cloud-gebaseerde camerabeveiliging en krachtige AI versnelt ons groeitempo, vooral in EMEA. Dit biedt ons de kans om bedrijven te voorzien van de business intelligence en privacybescherming die ze nodig hebben, zonder dat ze daar de veiligheid en beveiliging aan moeten opofferen.” Eagle Eye Networks verwacht ook qua team te groeien in Europa om meer klanten met de adoptie van de cloud en AI-gedreven camerabeveiliging te kunnen ondersteunen.

Nieuwe golf van transformatie
Sameer Gandhi, partner bij Accel: “Eagle Eye Networks liet de branche zien hoe camerabeveiliging naar de cloud gebracht kan worden. AI-toepassingen zullen bijdragen aan een nieuwe golf van transformatie in deze sector. Eagle Eye bevindt zich in een koploperspositie en is daarmee in staat om dit waar te maken. Met zijn 100% in de cloud gebaseerde technologie is Eagle Eye als geen ander in staat om te profiteren van nieuwe doorbraken op het gebied van gegevensanalyse.”

Beheerders, retailers en horeca
Het Eagle Eye Cloud Video Management System (VMS) is een slimme oplossing voor camerabeveiliging die speciaal is ontwikkeld om bedrijven te helpen met het verbeteren van de veiligheid, bedrijfsprocessen en klantenservice. Tienduizenden bedrijven in ruim 90 landen hebben hun camerabeveiliging in de cloud ondergebracht bij Eagle Eye Networks.

Beheerders van woningcomplexen, smart cities, scholen, ziekenhuizen, hotels, logistieke dienstverleners, restaurants en winkels vertrouwen op Eagle Eye voor praktisch inzetbare business intelligence en proactieve beveiliging.

Kostenbesparingen
Klanten kiezen voor Eagle Eye Cloud VMS vanwege zijn uitgebreide centrale beheer, betrouwbare cloud-prestaties en back up. Ze kunnen hiermee profiteren van kostenbesparingen, terwijl de open API van het videoplatform ondersteuning biedt voor integratie met een keur aan oplossingen van andere leveranciers.

Klanten hechten daarnaast waarde aan het inherent veilige ontwerp van Eagle Eye en de bescherming van hun data en privacy door uitgebreide encryptie van videobeelden. Het Eagle Eye Cloud VMS is compatibel met duizenden verschillende bewakingscamera’s en vereist geen ingrijpende vervanging van de bestaande infrastructuur van organisaties. Eagle Eye Networks biedt samen met zijn partner Brivo een naadloze oplossing voor camerabeveiliging uit de cloud en toegangscontrole aan.

Focus en innovatie
“In de meer dan twintig jaar dat ik actief ben in de branche voor camerabeveiliging heb ik veel mensen horen praten over het teweegbrengen van een revolutie en het naar een hoger plan brengen van de markt. Maar Eagle Eye Networks is de enige partij die deze belofte daadwerkelijk heeft ingelost”, voegt John E. Mack III, Executive Vice President, Co-Head of Investment Banking bij Imperial Capital, toe.

“Hoewel de visie van Eagle Eye al overtuigend was, maken de wereldwijde ontwikkelingen die in 2020 hebben plaatsgevonden de producten en het model van Eagle Eye nog aantrekkelijker. Het bedrijf legt een klantgerichte focus en een passie voor innovatie aan de dag. Ik verwacht daarom dat camerabeveiliging vanuit de cloud een hot topic wordt. Niet alleen bij IT-afdelingen en teams voor beveiliging en kwaliteitsbeheer, maar ook in directiekamers.”Reacties


Laatste nieuws