EDGE kondigt twee nieuwe huurders aan voor blikvanger Valley

Ysquare en IK Investment Partners hebben onlangs een huurovereenkomst getekend voor nieuwe kantoorruimte in Valley. Deze ontwikkeling van EDGE bevindt zich in de laatste fase en zal naar verwachting in juni 2021 worden opgeleverd. Valley wordt een mixed-use gebouw met 75.000 m2 aan kantoorruimte, woningen, retail en culturele voorzieningen. 

Valley, een ontwerp van architect Winy Maas (MVRDV), zal een nieuwe blikvanger zijn aan de Amsterdamse Zuidas. Het eigentijdse opvallende gebouw maakt de gestelde duurzaamheidsambities waar en krijgt hiervoor een BREEAM Excellent certificering. Een openbaar toegankelijk park maakt onderdeel uit van het project en zal worden ontworpen door de bekende landschapsarchitect Piet Oudolf. Daarnaast biedt Valley tal van mogelijkheden voor werken, wonen, horeca, recreatie en sport of als bron van inspiratie. In het hart van Valley komt een levendig atrium waar mensen bij en tot elkaar kunnen komen.

Twee nieuwe huurders voor Valley
EDGE maakt met veel genoegen bekend dat twee organisaties uit verschillende branches een huurcontract hebben ondertekend: In 2021 zullen Ysquare en IK Investment Partners zich officieel huisvesten in Valley. Jan Hein Tiedema, Executive Managing Director van EDGE: “We heten de nieuwe huurders van harte welkom. Valley moet nog worden opgeleverd en het is fantastisch dat zulke bijzondere, ambitieuze organisaties al staan te popelen om hier in te trekken en verder te groeien.” CBRE en Van Gool Elburg hebben EDGE geadviseerd bij deze huurtransacties.

De kantoorruimtes in Valley begeven zich op de eerste zeven verdiepingen. The world needs better buildings Het eerste huurcontract is ondertekend door Ysquare. Ysquare is gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van commerciële geschillen, en zal 721 m2 kantoorruimte gaan huren in Toren West. De dispute resolution boutique houdt nu al kantoor aan de Zuidas. De verhuizing naar Valley sluit aan bij de ambities van het advocatenkantoor. Medeoprichter en partner Margriet de Boer: “We kunnen bijna niet wachten om over te gaan naar deze spectaculaire, nieuwe locatie waar wij als team en als kantoor verder kunnen groeien.” Ysquare werd bij het huurcontract geadviseerd door DRS Makelaars.

Na YSquare volgde IK Investment Partners. Dit bedrijf zal zijn intrek nemen in Toren Noord waar het 1058 m2 kantoorruimte zal gaan huren. IK Investment Partners is een private equity onderneming die zich richt op investeren in ondernemingen met veel potentieel. Het bedrijf is nu ook al gevestigd in het zakelijk centrum van Amsterdam, maar vindt dat het tijd is voor een nieuw kantoor. Remko Hilhorst, partner bij IK Investment Partners: “Amsterdam is de laatste jaren onze hub voor overleg met internationale partners en we zien ernaar uit om hen in ons nieuwe kantoor te verwelkomen.” IK Investment Partners werd bij het huurcontract geadviseerd door D-HP.

Beschikbare kantoor- en retailruimte en woningen
De oplevering van Valley staat gepland voor juni 2021 en momenteel is er nog 1.800 m2 kantoorruimte beschikbaar in Toren Zuid, verdeeld over twee verdiepingen (1.000 m2 en 800 m2). Ook is er nog ruimte beschikbaar voor winkels en horeca. Alle woningen zitten in de vrije huursector. 

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022