Domivest ziet volop groeikansen in de buy-to-let markt

"Er is nog voldoende ruimte voor groei, want er is in Nederland een structureel woningtekort.” Met die positieve conclusie eindigt het gesprek dat Vastgoedjournaal had met Justin Groot, de commerciële man van Domivest en Felix Berger, één van de oprichters van deze Amsterdamse financier van verhuurde woningen. 

En positief zijn ze daar in Amsterdam. Niet ten onrechte, want sinds de oprichting in oktober 2017 groeide de toenmalige club van vijf uit tot de huidige 22. In 2017 was Domivest één van de eerste alternatieve financiers die zich, naast gevestigde partijen als NIBC en RNHB, op de vastgoedfinancieringsmarkt begaven en in het gat doken dat de grootbanken in ‘buy-to-let’ financiering achterlieten.

Banken hebben zich na de kredietcrisis grotendeels terugtrokken uit dit deel van de vastgoedmarkt. Dat zorgde voor mooie kansen voor alternatieve aanbieders zoals Domivest. Justin Groot: “Daarnaast is het zo dat het voor banken over het algemeen interessanter is om een financiering van miljoenen te verstrekken dan een financiering van €250.000.”

Lees hier het hele interview met Domivest

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022