Meer dynamiek op online only veilingen door verkorte veilingtijden

Met ingang van 19 oktober 2020 gaan veilinghuis BOG Auctions en Nationale Vastgoedveiling de veilingtijden aanzienlijk verkorten. Dit alles is uitkomst van een uitgebreid onderzoek dat vanaf mei dit jaar is uitgevoerd.

Sinds 2011 organiseren BOG Auctions en Nationale Vastgoedveiling (onderdeel van BVA Auctions) veilingen van vastgoed middels het online veilingsysteem. Dit houdt in dat er geen fysieke veilingzaal meer aan het traject te pas komt. De platformen waren de eerste vastgoedveilinghuizen wat dit op deze manier organiseerde.

Richard Dieteren licht dit toe: “Met alle opgedane kennis hebben wij ons de afgelopen jaren ontpopt tot een serieuze marktspeler en organiseren een groot aantal (executie- en vrijwillige)veilingen op jaarbasis. Waar nodig maken wij het voor de bieders zo laagdrempelig mogelijk en voor de verkoper bouwen we zekerheid in. Zo werken wij al jaren niet meer met een waarborgsom voorafgaand aan de veiling, maar met een ge-audit legalisatieproces. Wel zo praktisch!”

Optimaliseren
Om innovatief te blijven is continue onderzoek naar verbeteringen onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden. “Afgelopen periode hebben wij met veel van onze klanten gesproken over het optimaliseren van de dienstverlening en is gezocht naar de juiste instelling voor de veilingtijden”, vertelt Dieteren. “De uitkomsten van deze onderzoeken hebben geresulteerd in het doorvoeren van diverse aanpassingen per 19 oktober 2020. Hiermee verwachten wij de veilingtijden aanzienlijk te kunnen verkorten zonder dat dit ten koste gaat van de digitale dynamiek voor de platformen BOG Auctions en Nationale Vastgoedveiling.”

Veilingproces
Een online only veiling opent met een startbedrag wat op de website vermeld staat, vaak is dit €0,-. Vanaf 19 oktober staat de veiling dan maar 10 minuten open. Binnen die tijd kunnen alle geregistreerde bieders een bod plaatsen. Wordt er in de laatste minuut nog een bod geplaatst, dan wordt de veiling met 2 minuten verlengd. Zo heeft iedereen een eerlijke kans. Vervolgens is de tijd tussen opbod en afslag verkort naar 3 minuten. Bieders hoeven dan minder lang te wachten en blijft er voor het veilinghuis nog voldoende tijd over om controles uit te voeren voor de afslag start.

Gebruiksvriendelijk en data gedreven
Als onderdeel van BVA Auctions, met 5 miljoen bezoeken per maand, zijn de vastgoedveilinghuizen altijd verzekerd van de meest actuele software. Wekelijks worden verbeteringen doorgevoerd in de software en nieuwe functies gereleased.

Tanja Demirel (Digital Marketeer Real Estate): “Denk bijvoorbeeld aan de vindbaarheid van objecten via de (mobiele) website. Uiteindelijk worden zelfs de commerciële mails persoonlijker op basis van jouw voorkeuren. Al deze nieuwe ontwikkelingen gaan straks leiden tot een betere gebruikerservaring en gepersonaliseerde website vol met, voor jou, interessant aanbod. Precies wat je als bedrijf wil, dat is toch gaaf!”

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022