In een reeks artikelen gaan Elisa Bontrop en Frank van Blokland dieper in op het nieuwe IVBN-concept 'De Ideale Stad'. Rode draad in deze columns zijn de bijdragen die IVBN-leden met 'maatschappelijk bestemd kapitaal' leveren voor aantrekkelijke en leefbare steden voor iedereen. Lees hier deel 2: 'Sámen werken aan een gezonde woningmarkt'. 

Dit artikel is alleen voor abonnees

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Maarten Vos

Volkomen terecht dat IVBN institutionele beleggers ziet als complementair aan corporaties en vragen om een lange termijnbeleid. Waarom mikt BZK nog steeds op het aantrekken van buitenlands durfkapitaal, wat de prijzen opdrijft en de steden onleefbaar maakt? Laten we met betrouwbare partijen met maatschappelijke binding samen zoeken naar duurzame oplossingen voor het middensegment, zodat er voor starters, gezinnen en senioren straks én over 15 jaar wat te huren valt tussen de 700 en 1000 euro.

Geplaatst op 29 september 2020 om 13:31


Lees onze special over Hoogbouw Special