Nieuw financieringsplatform op de markt: Vastgoed Crowdfinance

IBD Nederland zet in samenwerking met Collin Crowdfund onder de naam Vastgoed Crowdfinance een platform in de markt waarmee de toegang tot de financieringsmarkt voor professionele leningnemers, vastgoedbeleggers, investeerders en intermediaire partijen makkelijker wordt.

Nu het merkbaar is, dat reguliere bronnen van financiering een meer conservatieve risicohouding aannemen, is er veel behoefte aan een creatieve manier van financieren. Funding via crowdfinance voorziet in die behoefte.

In tegenstelling tot de traditionele vorm van crowdfunding waar veelal werkkapitaal wordt gevraagd en investeerders overwegend particulieren zijn is deze nieuwe financieringsvorm Vastgoed Crowdfinance gericht op:

  • Grotere commerciële vastgoedtransacties;
  • Project/transformatie financieringen;
  • Tijdelijke bridge financieringen;
  • Vastgoed voor huisvesting van eigen gebruik;
  • Box 3 financieringen van vastgoed portefeuilles.

Bij crowdfinance zijn zowel de aanbiedende als investerende partij aan te merken als professional en/of institutionele partij voor funding. In de eerste fase worden transacties beoogd tot €2,5 miljoen. Met het stapelen van financieringsvormen en aanbieders zijn grotere financieringen mogelijk. Investeringskansen worden enkel gecommuniceerd naar aangemelde en in aanmerking komende partijen en zijn anders dan reguliere crowdfunding aanvragen niet publiek toegankelijk c.q. zichtbaar.

De lancering van Vastgoed Crowdfinance vindt plaats op 21 september a.s. op de Dag van de Vastgoedfinanciering te Nieuwegein.

Samenwerking
IBD Nederland (Intermediaire Business Desk Nederland) is gevestigd te ‘s-Hertogenbosch en richt zich als distributiepartij (serviceprovider) op het professionele intermediair die zakelijke vastgoedfinancieringen voor hun relaties behartigen. Collin Crowdfund is het grootste crowdfunding platform van Nederland en is gevestigd te Oisterwijk. IBD Nederland zal in deze samenwerking fungeren als distributiepartner en eerste
point of contact voor deze propositie. Collin Crowdfund zal de fiattering, de backend en administratie verzorgen.Reacties


Laatste nieuws