Prasset: flexibiliteit als gamechanger voor vastgoedprofessionals

Iedere vastgoedorganisatie heeft een eigen werkwijze en maakt gebruik van verschillende software systemen, programma’s en speciale workflows bij het opzetten van hun eigen vastgoedprojecten. Al deze systemen worden binnen de huizenmarkt ingezet met als doel assets online optimaal te kunnen beheren, presenteren en converteren.

Digitalisering speelt een steeds grotere rol voor vastgoedprofessionals. Al deze vastgoed  tools zijn daarom enorm handig, op één ding na: het zijn gesloten systemen. 

Één standaard oplossing
Het ontbreken van een open systeem binnen de vastgoedmarkt heeft geleid tot het ontstaan van Prasset. Prasset is een vastgoedplatform dat gelooft in flexibiliteit bij het opzetten van een digitaal landschap. Hiervoor hebben ze een goed gedocumenteerde API ontwikkelt die het mogelijk maakt om met alle systemen binnen de bouwwereld te kunnen koppelen. Bestaande systemen kunnen dus aan het platform van Prasset worden verbonden. Zo is het voor vastgoedorganisaties mogelijk om vanuit één systeem werken, zonder dat ze van hun huidige vastgoedsystemen hoeven af te stappen. Een innovatief platform voor: makelaars, projectontwikkelaars, assetmanagers, vastgoedbeleggers, marketingbureaus en woningcorporaties.

Vrijheid in het kiezen van de best passende tools
Prasset is een platform met als visie om een open systeem aan te bieden voor de vastgoedprofessional. Echter heeft Prasset ook zelf een gehele suite van modules gerealiseerd die de belangrijke processen in het verhuur- en kooptraject efficiënt laten verlopen. Belangrijke modules als het beheren van klanten via een CRM-systeem en het beheren van objecten gegevens in een PIM-systeem kunnen zelfs gratis worden gebruikt. 

Verder biedt Prasset tegen extreem lage instapkosten de mogelijkheid aan om te kiezen tussen de afname van één specifieke module, of de afname van de volledige suite van Prasset. Simpelweg omdat het platform overal mee kan koppelen. Zo kunnen makelaars, assetmanagers, projectontwikkelaars en andere vastgoedprofessionals met Prasset zelf de keuze maken tussen de best passende vastgoedtools. 

Verkort leegstandsduur
De missie van Prasset luidt: het leven van vastgoedprofessionals makkelijk maken met behulp van digitale technologie. Volledige vastgoedprojecten opzetten en systemen koppelen is daarom allemaal mogelijk via het platform van Prasset. Toch ligt een groot gedeelte van de focus ook op het online presenteren van vastgoed. Prasset biedt namelijk verschillende modules aan die helpen vastgoed sneller te verkopen en verhuren. Deze zogenaamde “publicatie bouwstenen” zijn inzetbaar bij het vermarkten van assets. Perfect voor verhuur- en nieuwbouw projecten om de leegstandsduur te verkorten.

Weet waar je het over hebt
Prasset is niet zomaar ontstaan. Het platform is bedacht en opgezet door initiatiefnemer Cube. Cube behoort tot de snelstgroeiende bedrijven van Nederland en bestaat inmiddels 10 jaar. Ze hebben specialistische vastgoedkennis en jarenlange ervaring bij het opzetten en inrichten van verschillende vastgoedprojecten. Zo hebben ze high-end websites, apps en software voor onder andere Reggeborgh, CBRE, Cubic Eyes, Bouwinvest, SKEPP en Hartje Wonen ontwikkeld. De opgedane kennis en techniek die komen kijken bij de processen van het presenteren van vastgoed heeft geleid tot het ontstaan van Prasset. Een platform voor de vastgoedprofessional die wil weten waar hij aan toe is.

Reacties