Ruim 51.000 woningen erbij dankzij woningbouwimpuls

Dankzij de woningbouwimpuls kunnen ruim 51.000 woningen, binnen 27 projecten, nu gebouwd worden door een investering van €290 miljoen van het Rijk. Gemeenten en provincies dragen €331 miljoen bij om het financieel tekort op te lossen. De woningen kunnen nu versneld gebouwd worden, zijn betaalbaarder of er komen er meer dan oorspronkelijk gepland. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Sibrand Gratama

Hopelijk heeft duurzaamheid en natuurinclusiviteit zwaar meegewogen in deze eerste selectie. Van doorslaggevend belang om nu fors te investeren in de gemengd (hoog) stedelijke en duurzame bouwprojecten nabij OV-knooppunten en op transformatielocaties. Ik noem onder meer projecten als Merwedekanaalzone, Beursterrein en Mark (Leidsche Rijn) in Utrecht, Knoop XL in Eindhoven, Treehouse/Delftseplein en Rijnhaven in Rotterdam, CID Den Haag, Sluisbuurt, Hondsrugpark en omgeving Sloterdijk in Amsterdam en voorts de stationsgebieden Zwolle, Tilburg, Dordrecht, Amersfoort, Arnhem, etc. Deze investering hebben meteen een vliegwieleffect op duurzame vervolginvesteringen en dragen substantieel bij aan de dossiers klimaat/CO2, stikstofreductie, mobiliteitsbeheersing, duurzaam ruimtegebruik, gezondheid dankzij nabijheid te voet en fiets van vrijwel alle belangrijke voorzieningen en werkgelegenheid.

Geplaatst op 10 september 2020 om 11:48


Sibrand Gratama

Voor de tweede projectronde mag zeker ook de stationsomgeving en centrumgebied Almere Stad op de lijst!

Geplaatst op 10 september 2020 om 20:59



Laatste nieuws