Het grote belang van security binnen Smart Buildings

Bij een Smart Building wordt vaak gedacht aan sensors die het pand monitoren en huurders en eigenaren van data voorzien. Security komt zelden tot nooit in dit rijtje voor. Maar camerabeveiliging, toegangscontrole en cybersecurity dragen zeker bij aan het slimmer maken van gebouwen en de veiligheid van de gebruikers. En dat dat nauw luistert blijkt uit het praktijkvoorbeeld van de Amerikaanse winkelketen Target.

Target was bezig om hun gebouwen Smart te maken door het airco systeem af te stellen op de aanwezigheid van het winkelende publiek. Daarop werd besloten om de koelsystemen, zonder de juiste beveiliging, direct aan te sluiten op het netwerk van Target. Hierdoor kregen cybercriminelen toegang tot de creditcardgegevens van miljoenen klanten.

Cybercrime omvangrijker dan fysieke diefstal
Vandaag de dag zijn er binnen het vastgoed meerdere onderdelen die je als eigenaar en gebruiker wilt beschermen. Had men vroeger een beveiliger in dienst om de personen in het pand te beschermen en wellicht een camera om kostbare spullen te bewaken, moet men tegenwoordig ook goed weten hoe verschillende applicaties een risico vormen voor de cybersecurity van een pand. Cybercrime is immers inmiddels omvangrijker dan fysieke diefstal.

Het Nederlands/Amerikaanse Eagle Eye Networks houdt zich bezig met fysieke beveiliging waarbij cybersecurity gewaarborgd is. “Je kunt je bedrijf van binnen en van buiten voorzien van de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen, maar als je je bedrijfsnetwerk niet met dezelfde aandacht beveiligt, is de hele investering min of meer voor niks. Een DDOS-aanval legde in 2016 145.000 bedrijfscamera’s en opnamesystemen plat. Je bedrijf wordt op zo’n moment in het hart geraakt.” Aan het woord is Rishi Lodhia Managing Director Eagle Eye Networks EMEA. Het bedrijf is gespecialiseerd in cloud gebaseerde videobewaking voor de cyberbeveiligingsbewuste klant, die maximale flexibiliteit zoekt bij de keuze van camera’s en locaties.

Eagle Eye Networks maakt gebouwen slimmer en veiliger met camerabeveiliging en toegangscontrole, ook op het gebied van cybersecurity. 

Lodhia vertelt dat in 2021 de totale schade veroorzaakt door cybercrime wordt geschat op 6 miljard dollar. In 2015 bedroeg dit nog 3 miljard dollar.

Video-oplossingen voor de vastgoedsector
Eagle Eye Networks heeft inmiddels voor diverse sectoren security solutions ontwikkeld, waaronder kantoren, coworking spaces, horeca, scholen, retail en woningen.

“De camera wordt steeds meer een sensor die data doorgeeft, net als vele anderen sensoren in het gebouw die bijdragen aan een smart building, alleen moesten er bij mensen even wat lampjes gaan branden. Of alarmbelletjes gaan rinkelen”, zegt Lodhia met een knipoog.

Omdenken
Eagle Eye Networks heeft gezorgd voor een fundamenteel omdenken binnen de security industry door ‘Cybersecurity by Design’ toe te passen. Een beveiligingscamera is op zich niet per se onveilig, zolang deze maar niet klakkeloos op het bedrijfsnetwerk wordt geïnstalleerd, maar als standalone apparaat fungeert en communiceert met de recorder. 


Uiteraard is het wenselijk om alles vanaf één plek te monitoren en dus te verbinden met het netwerk. Maar dat het moment waar men vaak de fout in gaat. Eagle Eye Networks ontwikkelde een Bridge waarmee alle camera’s van verschillende fabrikanten kunnen worden gekoppeld. Bedrijven hoeven dus allereerst geen nieuwe camera’s te kopen, maar kunnen hun bestaande camera’s wel veilig maken. Daarnaast zit in de Bridge een volledige firewall en zijn daarmee de camera’s afgesloten van het netwerk en communiceert alleen de bridge met het netwerk en de cloud. 

Abonnement of prepaid
De klanten van Eagle Eye Networks kunnen voor hun oplossingen kiezen voor een maandelijks abonnement of een prepaid model, afhankelijk van de wensen.

“Ik heb lang moeten zeggen in de security markt dat ‘cloud de future is’, ik ben blij dat ik nu eindelijk kan zeggen dat de cloud now is.”, aldus Lodhia. “De focus op smart buildings gaat ons verder helpen om de transitie naar cloud security te versnellen en wij helpen vastgoedbedrijven daar graag bij.”

Bezoek voor meer informatie de website of neem contact met Max van Riel + 31 20 26 10 460.

Reacties