Fondsen vergelijken met de nieuwe Vastgoedfondsenscan

De Vastgoedfondsenscan is voor iedereen, die via niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen in vastgoed wil beleggen. Het helpt beleggers om deze fondsen met elkaar te vergelijken. Hierdoor kan de geïnteresseerde belegger in één oogopslag zien hoe een fonds beoordeeld wordt op basis van een aantal objectieve criteria. 

De tool is ontwikkeld door de Stichting Vastgoedfondsenscan en is een initiatief van Connect Invest. De scan is een vergelijkingssite voor niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen en geeft transparant inzicht in de markt door de fondsen van een rating te voorzien.

Handig hulpmiddel
“Er is een behoorlijk aantal aanbieders actief op de markt van deze vastgoedfondsen. Het vraagt veel tijd en energie van beleggers om de diverse aanbiedingen met elkaar te vergelijken. De scan helpt beleggers hierbij”, aldus Pieter van Herk, directeur Connect Invest.

De vastgoedfondsenscan bevat tevens veel achtergrondinformatie over het beleggen in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen, een sectoranalyse van de verschillende types vastgoed en uitleg over financieringsconvenanten.

Criteria
Op basis van gesprekken met beleggers en een toetsing aan een beleggerspanel is de weging van de criteria tot stand gekomen. In dit proces is om advies gevraagd aan consultants, banken, juristen en hoogleraren. De uitkomsten van al deze gesprekken hebben geleid tot de huidige samenstelling van de rating.

Start met vergelijken
Klik hier om naar de Vastgoedfondsenscan te gaan. Een account aanmaken is gratis. U heeft dan altijd toegang tot de Vastgoedfondsenscan en wordt automatisch geïnformeerd wanneer nieuwe fondsen worden toegevoegd.

 Reacties


Laatste nieuws