Komen er gouden tijden aan voor woningtaxateurs?

Vanaf juni 2021 moeten huiseigenaren bij elke wijziging van de hypotheek een nieuwe taxatie van de woning laten maken – dat kan honderden euro’s per keer kosten

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Johan info@makeleij.nl

Zo langzamerhand heb ik het als taxateur wel een beetje gehad met het geklaag van VEH. Hoezo loopt de rekening snel op? Want hoeveel huiseigenaren wijzigen vaker dan één keer hun hypotheek? De afgelopen jaren alleen bij het oversluiten vanwege de lage rente. En dan zijn de kosten van de adviseur veelal een veelvoud van de nota van de taxateur. En trouwens, de "waarde" van een modelmatig (Calcasa-)rapport is ook dikwijls alleen maar de nota die je moet betalen omdat zij aangeven dat er modelmatig te weinig informatie is om een waarde te kunnen bepalen. Penny wise, pound foolish?

Geplaatst op 24 augustus 2020 om 20:01