Voormalig schoolgebouw in Brielle herontwikkeld naar 27 appartementen

Op woensdag 8 juli heeft gemeente Brielle de realisatieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van het voormalige Rijks HBS/Maerlantcollege. In en om het monumentale pand aan de Jan Matthijssenlaan komen 27 luxe appartementen. De Brielse monumentencommissie gaf eerder dit jaar goedkeuring voor het plan, dat naar verwachting eind september 2020 in de verkoop gaat. 

Het plan dat er nu ligt is begin 2020 door IOB en Molenaar en Co tot stand gekomen in gezamenlijkheid met aannemersbedrijf Van den Nieuwendijk Bouw BV. IOB gaat deze en volgende maand de verkoopstukken gereed maken. Bij een succesvolle verkoop kan in het voorjaar van 2021 gestart worden met de bouw. De oplevering zal dan omstreeks het derde kwartaal van 2022 zijn.

(v.l.n.r. Kees de Vogel (Van Den Nieuwendijk), wethouder André Schoon, Errol Ooft (IOB).

De appartementen
Van de 27 appartementen, zijn er 21 gelegen in het voormalige schoolgebouw. Deze bestaan uit 2 penthouses, 15 appartementen op de begaande grond en 4 maisonnettes in de Oostvleugel. De overige zes appartementen worden aangebouwd met uitzicht op de oude stadskern van Brielle. De appartementen, variërend tussen ca. 75 en 225m2, gaan tussen de €250.000,- tot €800.000,- VON. kosten.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Hameeteman Makelaardij via info@hameetemanmakelaardij.nl en www.hofvanmaerlant.nl
 Reacties


Laatste nieuws