Erfpachtovereenkomst voor 14 ha grond op Kickersbloem 3

Op nieuw bedrijventerrein Kickersbloem 3 zal een groot logistiek park met in totaal vijf distributiecentra worden gerealiseerd. Delta Development Group ontwikkelt samen met European Logistics Real Estate Partners (ELREP) dit project dat circa 140.000 m2 omvat. 

Dinsdag 30 juni tekenden wethouder Aart Jan Spoon (economische zaken) van de gemeente Hellevoetsluis en Coert Zachariasse, CEO van Delta Development Group, de erfpachtovereenkomst voor de afname van 140.000 m2 grond. Wethouder Spoon is blij met de overeenkomst: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijventerrein. Goed om te merken dat er interesse is voor dit soort grote kavels. Het is mooi dat een bedrijf als Delta voor Kickersbloem 3 kiest.” Het terrein wordt ontwikkeld volgens het Next Generations Logistics concept van Delta. Daarin worden functionaliteit, mensgericht design, hoogwaardige technologie en circulariteit op zo'n manier geïntegreerd dat de gebouwen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van exploitatie, productiviteit en duurzaamheid.

Energiepositief
Voor Kickersbloem 3 geldt een ecologische gebiedsaanpak met groene ruimtes en waterpartijen. De gebouwen worden gebouwd met gezonde materialen en designed for disasembly waardoor ze optimaal circulair zijn. Ook komt er veel groen binnen de panden. De vijf distributiecentra maken uitsluitend gebruik van de hernieuwbare energie die op de daken wordt opgewekt en zijn zelfs energiepositief. Het terrein wordt daarom ook niet meer aan gesloten op het gasnet.

Coert Zachariasse is enthousiast: “Kickersbloem 3 is een strategisch erg interessant gelegen locatie die via een nieuwe brug en de N57 direct is aangesloten op de A15. De gemeente biedt ons hiermee een prachtige gelegenheid om onze ruime ervaring op het gebied van duurzame, gezonde en groene gebouwen toe te passen.”

Fotobijschrift wethouder Aart Jan Spoon (economische zaken) van de gemeente Hellevoetsluis en Coert Zachariasse, CEO van Delta Development Group. 



Reacties


Laatste nieuws