Duitse vastgoedbeurs Expo Real 2020 wordt 'hybride' event

Dit jaar biedt EXPO REAL zowel fysieke als virtuele ontmoetingsplaatsen voor de vastgoedsector onder de nieuwe vlag „EXPO REAL Hybrid Summit - The Hybrid Conference for Property and Investment”. Messe München ontwikkelt momenteel het nieuwe format, dat het beste van een traditionele conferentie in het International Congress Center München zal combineren met een gelijktijdig digitaal conferentieplatform. De tweedaagse EXPO REAL Hybrid Summit vindt plaats op 14 en 15 oktober 2020.

De beslissing om een ​​hybride evenementformule te ontwikkelen gezien de bijzondere omstandigheden die het gevolg zijn van de COVID-19-pandemie, werd genomen tijdens de meest recente vergadering van de EXPO REAL-adviesraad. Vertegenwoordigers van de branche, waaronder de stad München, Union Investment Real Estate GmbH, Deka Immobilien Investment GmbH, AENGEVELT Immobilien GmbH & Co.KG, de Duitse Raad van winkelcentra en de grootste verenigingen voor vastgoedbedrijven in Duitsland, ZIA en IVD, hebben hun uitdrukkelijke steun betuigd voor het nieuwe format. Ze spraken spontaan af om deel te nemen. De unanieme teneur: "We moeten een signaal afgeven dat de industrie zal blijven bestaan." In deze tijden moet EXPO REAL van de gelegenheid gebruik maken om als platform op de markt aanwezig te blijven en een duidelijke koers naar de toekomst aan te geven, volgens de vertegenwoordigers van de exposanten.

Innovatief format
Klaus Dittrich, CEO van Messe München, verwelkomde de unanieme stemming van de adviesraad: “De meest moedige vertegenwoordigers van de branche leiden de weg en zijn baanbrekend met de EXPO REAL Hybrid Summit. Het innovatieve format is een antwoord op de zeer speciale uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd in het licht van de coronapandemie. We bieden de industrie een geschikt platform voor het uitwisselen van informatie, het bespreken van actuele vragen en het opnieuw stimuleren van hun bedrijf, allemaal in overeenstemming met de toepasselijke hygiëne- en beschermingsvoorschriften. ”

Het concept met drie pijlers van de EXPO REAL Hybrid Summit
De nieuwe Hybrid Summit is ontworpen om top level deelnemers samen te brengen. Het is gebaseerd op drie pijlers: conferenties die ter plaatse of via livestreams kunnen worden bijgewoond, individueel boekbare ruimtes voor exposanten, zogenaamde "smart spaces" (9 tot 24 m²), evenals speciale shows en ruimtes voor specifieke onderwerpen, zoals bijvoorbeeld voor het start up platform, "EXPO REAL Innovation".

In totaal is 7.000 m² tentoonstellingsruimte beschikbaar in het ICM, het internationale congrescentrum van Messe München, inclusief 3.500 m² halruimte in de aangrenzende hal B0 waar voldoende ruimte is om de afstandsregels te waarborgen.

Messe München verwacht ongeveer 5.000 deelnemers ter plaatse, afhankelijk van wat de autoriteiten toestaan. Voor deelnemers die niet ter plaatse aanwezig zijn, wordt online streaming van de conferentiesessies aangeboden. Op deze manier kunnen ze virtueel deelnemen aan conferenties en ook ideeën uitwisselen met sprekers en andere deelnemers. De integratie van internationale netwerken is ook gepland. EXPO REAL-partners, bijvoorbeeld in Groot-Brittannië, de VS of Frankrijk, kunnen online worden geïntegreerd in de Hybrid Summit over actuele landspecifieke onderwerpen.

De inhoud van het congresprogramma wordt de komende weken uitgewerkt. Het is echter duidelijk dat de effecten van de Corona-pandemie een centraal punt zullen zijn: wat betekent Corona voor onroerend goed en investeringen in Duitsland en andere markten? Hoe beïnvloedt Corona de verschillende activaklassen? Wat betekent de door Corona veroorzaakte digitaliseringsstoot voor de industrie? Deze en vele andere vragen en onderwerpen zullen worden besproken tijdens de EXPO REAL Hybrid Summit.

EXPO REAL 2021
De nieuwe ervaringen met de EXPO REAL Hybrid Summit zouden rechtstreeks naar de EXPO REAL 2021 moeten gaan, en de branchevertegenwoordigers waren het daar ook over eens. De golf van digitalisering, veroorzaakt door de Corona-crisis, zal nog lang gevoeld worden.

De slimme gezondheids- en veiligheidsprotocollen, die de afgelopen weken en maanden door het team van Messe München zijn ontwikkeld voor EXPO REAL, zal worden gebruikt in het nieuwe concept. 

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021