Succesvolle ontwikkeling starterswoningen in De Lier

Jansen Bouwontwikkeling uit Wijchen ontwikkelde in De Lier een kleinschalig plan waarbij in samenwerking met de gemeente Westland ook een aantal starterswoningen zijn opgenomen.

Om aan de voorwaarden van de gemeente te voldoen koos Jansen Bouwontwikkeling voor de toepassing van KOOPstart. 
De gemeente Westland vond het belangrijk dat een groot deel van de 22 woningen in Druivenhof voor starters bestemd zou zijn. Daarom stelde de gemeente als voorwaarde dat de woningen betaalbaar moesten zijn, maar ook dat ze ‘nette’ woonoppervlaktes zouden krijgen.

Betaalbare starterswoningen
Het Westland is een populaire woonomgeving. Veel jongeren willen graag in hun eigen dorp blijven wonen, maar er zijn maar weinig betaalbare starterswoningen beschikbaar. Het plan Druivenhof bestaat uit 22 woningen, variërend van benedenwoningen tot twee-onder-één-kapwoningen.

KOOPstart
Om betaalbare maar ook volwassen woningen mogelijk te kunnen maken, heeft Jansen Bouwontwikkeling 7 woningen met KOOPstart op de markt gebracht. Hierdoor konden mooie ruime beneden- en bovenwoningen en zelfs nog een royale hoekwoning voor betaalbare prijzen (€192.000 - €223.000 v.o.n.) worden gerealiseerd.

Locatie De Lier
Alle woningen zijn inmiddels opgeleverd en zijn een mooie aanvulling op het woningaanbod in tuindersdorp De Lier. Tijd om met de projectontwikkelaar en de verkopend makelaar terug te blikken op het plan. Jeroen Jeukens is directeur van Jansen Bouwontwikkeling. Hij vertelt graag over de aanleiding en achtergrond van het plan Druivenhof. “We zijn overwegend actief in Gelderland, Utrecht, Limburg en Brabant. We hadden een timmerfabriek in Wijk en Aalburg aangekocht en herontwikkeld. De samenwerking met de eigenaar liep zo prettig dat we via hem deze locatie konden verwerven in Zuid-Holland in De Lier.”

“Wij vinden het belangrijk dat er in een plan keuzes zijn voor verschillende inkomensgroepen. Natuurlijk zien ook wij dat starters het lastig hebben en zoeken we altijd naar oplossingen om betaalbare woningen te realiseren. Dat kan een oplossing zijn aan de woning zelf, bijvoorbeeld kleiner bouwen in een meer stedelijke omgeving, of een oplossing die de woning betaalbaarder maakt, zoals KOOPstart.”

Blije kopers
Wat vonden de kopers van deze woningen met het KOOPstart concept? Lynn van Krieken van Noordam Makelaardij in De Lier begeleidde begin 2018 de verkoop van deze woningen en kan zich het project nog goed herinneren. “De kopers kwamen, op één na, allemaal hier uit het dorp. De meesten woonden nog thuis en waren blij dat ze in hun eigen dorp een woning konden kopen. Het waren bijna allemaal singles die in hun eentje zonder de koperskorting nooit deze woning hadden kunnen kopen. Ik vind KOOPstart een slimme regeling.”

Meer weten over dit project of KOOPstart? Bezoek de website of vraag direct de brochure aan op www.koopstart.com.Reacties


Laatste nieuws