Kabinet trekt lering uit vorige crisis en investeert in doorbouwen

Minister Ollongren neemt voor 2020 kortetermijnmaatregelen om de bouw door te laten bouwen tijdens de coronacrisis. Het kabinet doet dit door zelf te investeren, verduurzaming te stimuleren en door maatregelen te nemen om de bouw door te laten gaan. Want het aantal nieuwe woningen moet verder omhoog. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Sibrand Gratama

Goede wil en voornemens van de minister, maar volstrekt onvoldoende voor een voortvarend bouwproces van de al jaren in voorbereiding zijnde initiatieven voor binnenstedelijke woningbouw. Juist nu is het wijsheid extra MILJARDEN te investeren in de binnenstedelijke opgave voor de komende 10/15 jaar. Niet alleen om de woningbouw, maar ook om win-winners te maken in duurzaam mobiliteitsbeleid, klimaatbeleid alsmede duurzaam en groen omgevingsbeleid, zowel in de steden als rond en tussen de steden.
We hebben de voorbeeldwerking van integrale natuurinclusieve stedelijke verdichting hard nodig voor een succesvol vervolg van de optimale inrichting van Nederland. Nabijheid van stedelijke functies, waaronder werkgelegenheid, cultuur, kennisinfra, etc., kritische massa, lopen, fietsen, bewegen, ontmoeten, gezonde openbare ruimte en tegelijk behoud natuur en landschap en ruimte voor extensieve (stads)landbouw) en bosbouw zijn hier in het geding.
Het kan en mag niet zo zijn dat al die die samenhangende ambities verslappen of in de vertraging komen. Prachtige en diverse voorbeeldprojecten als Merwedekanaalzone en Wonderwoods in Utrecht, Mark Leidse Rijn, Sluisbuurt en Hondsrugpark in Amsterdam, Rijnhaven en Treehouse in Rotterdam, CID in Den Haag en Knoop XL in Eindhoven zijn toonaangevend en er is al veel in geïnvesteerd. Deze en vergelijkbare binnenstedelijke projecten zijn meteen aanjagers voor zowel duurzame stedelijke ontwikkeling als voor de landelijke groene economie.

Geplaatst op 25 mei 2020 om 14:35Laatste nieuws