Verkoop van Kunst & Complex in Rotterdam van start

Pakt u een pioniersrol in de ontwikkeling van het Merwe-Vierhavensgebied? De verkoopprocedure van de locatie Keileweg 26-28 in Rotterdam, ook wel bekend als Kunst & Complex, start vandaag. Namens de gemeente Rotterdam begeleiden Fakton Consultancy en Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting de verkoopprocedure.

De locatie “Kunst & Complex” betreft twee percelen van in totaal 4.569 m². Op de locatie springt het voormalige fabriekscomplex vooral in het oog. Dit object met een oppervlakte van 5.734 m² bvo is vanaf 1916 gebouwd, eerst voor de Hollandsche Maatschappij voor Gecondenseerde Melk en later gebruikt bij de Hollandsche Kleefmachinefabriek. In 1938 is op het perceel een directiekantoor bijgebouwd. Dit monumentale kantoor (913 m² bvo) staat bekend als De Werf.

M4H Rotterdam
Keileweg 26-28 speelt als centraal brandpunt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het Merwe-Vierhavensgebied. De gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam willen dit gebied ontwikkelen tot een innovatief woon-werkmilieu, optimaal ingericht voor de innovatieve maakindustrie en met een mix van werken, wonen, cultuur, sport en onderwijs. Het havengebied transformeert naar een levendige wijk waar wonen, leven, werken en innoveren samen komen. Een energiek gebied met impact op zowel stad als haven. Op 27 juni 2019 is door de gemeenteraad Rotterdam het Ruimtelijk Raamwerk vastgesteld. Voor de gemeente en het Havenbedrijf vormt het de basis voor een nieuw bestemmingsplan en de onderbouwing voor toekomstige investeringen.

Verkoopprocedure
De verkoop geschiedt via een openbare verkoopprocedure met voorselectie. Vanwege de kwalitatieve ambities die de gemeente voor de locatie heeft, selecteert zij de koper op basis van prijs én kwaliteit. De gemeente zoekt een slagvaardige partij die het gebouw van de gemeente koopt en met de herontwikkeling een kick-start geeft aan een gebied waar de komende jaren veel staat te gebeuren.

Heeft u interesse mee te doen aan de verkoopprocedure? U leest meer informatie over het object, de ambities en hoe u zich kan aanmelden op de website van Fakton: https://fakton.com/nl/nieuws/keileweg

U kunt zich tot uiterlijk vrijdag 5 juni, 12:00 ’s middags aanmelden. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via keileweg@fakton.com. Wij hopen op uw deelname en kijken uit naar uw visie op deze bijzondere locatie.

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021