Short Stay Citizens richt zich op nieuw platform voor co-living

Het B2B-platform Short Stay Citizens, wat zich voornamelijk op de zakelijke serviced apartmentmarkt richt, heeft zijn diensten uitgebreid met YoungGlobalLiving.com. Na funding te hebben gekregen van investeringsmaatschappijen van de families Dura en Leijten, wil Short Stay Citizens zich met het nieuwe platform zich gaan richten op co-living spaces.

Co-living richt zich op Gen-Z en de millennials en is wereldwijd in opkomst. De inmiddels breed opgezette ontwikkeling van co-living spaces richt zich op een nieuwe manier van leven voor de jonge generatie die meer behoefte heeft aan een eigen identiteit en sociale interactie. Het gaat de groeiende eenzaamheid onder de doelgroep tegen en draagt tevens bij aan een oplossing voor het groeiende woningtekort.

Dura en Leijten
De investeringsmaatschappijen van de families Dura en Leijten hebben zich gecommitteerd aan Short Stay Citizens B.V. Met behulp van een eerste funding ronde, ontwikkelt het bedrijf voor YoungGlobalLiving.com een tool die internationaal leven en werken centraal stelt. De tool stelt de gebruiker in staat zich vrij over de wereld te begeven, waarbij direct deel kan worden genomen aan activiteiten met gelijkgestemden op het gebied van wonen en werken. “Met deze ontwikkeling is een echt wereldwijd abonnement op wonen werkelijkheid aan het worden”, aldus oprichter en Managing Director Oscar van Wel.

Door de huidige wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van Covid-19 is de launch van YoungGlobalLiving.com anders dan gepland en is het bedrijf reeds begonnen aan een soft launch.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021