Nederlandse begeleiding bij aankoop van Spaans vastgoed

Na 12 jaar in de regio Marbella te hebben gewoond en gewerkt als makelaar keerde Wessel Wiersma ruim drie jaar geleden, wegens gezinsuitbreiding, terug naar Nederland. Maar het warme contact met collega’s en voormalige klanten ging nooit verloren, alsmede de interesse voor Spaans onroerend goed.

Mede door de coronacrisis en de verzoeken van diverse klanten van vroeger heeft Wiersma onlangs Aankoopteam Spanje opgezet. 

Unieke formule maakt onderscheid
Marktonderzoek en vele gesprekken met collega-makelaars in Spanje en Nederland leerde dat vele potentiële kopers en investeerders het buitenland nog wel eens overslaan bij het maken van hun plannen omdat ze simpelweg niet weten wat ze juridisch en fiscaal te wachten staat bij de aanschaf van onroerend goed. "Daarnaast is het altijd afwachten met wie je te maken krijgt als je eenmaal aangekomen bent op de luchthaven van Malaga, Alicante of Ibiza", aldus Wiersma.

Daarom werd de voor Nederland unieke formule ontwikkeld, om zo potentiële klanten in Nederland volledig te informeren, te begeleiden met het bepalen van hun wensen en om dit hele traject te begeleiden met het meereizen van Wiersma naar de regio’s waar de klanten hun koopwens hebben.

Naast deze service is het bovendien dat Aankoopteam Spanje voor hun klanten een echte aankoopmakelaar is, en niet, zoals in veel gevallen in Spanje, de makelaar die zowel de belangen behartigd van koper als verkoper. Daarmee wordt een optimale situatie gecreëerd waarbij de klant onafhankelijk en objectief wordt bijgestaan in de aanschafprocedure.

Investering terugverdienen
Vanwege de arbeidsintensieve manier van werken en complete aandacht voor elk aankoopdossier zal er een beperkte inzetbaarheid mogelijk zijn en natuurlijk zijn er kosten verbonden aan deze diensten. Ervaring leert echter dat door de ingenomen positie en lange ervaring, de kosten van het bedrijf ruimschoots worden terugverdiend bij de onderhandelingen op aankoopprijs en verdere financiële condities.

Naast het aanschaftraject coördineert het bedrijf ook de afwikkelingen van geërfd onroerend goed in Spanje en brengt het ontwikkelaars, verkopers en investeerders in contact met de juiste partijen.

De reacties uit de markt voor deze persoonlijke aandacht zijn positief. Wiersma verwacht de komende weken meerdere nieuwe dossiers te kunnen opstarten en zodoende klaar te zijn om naar Spanje af te reizen met zijn klanten om daar de zaken verder in orde te maken zodra de beperkingen rondom corona definitief van de baan zijn.

Voor meer informatie kunt u gaan naar www.aankoopteamspanje.nl of bel 085-0653146.

Reacties