Online beurs Building Futureproof overtreft verwachtingen én krijgt vervolg

Gisteren vond Building Futureproof, het grootste online evenement voor de bouw- en vastgoedsector in Nederland plaatst. VJ blikt met organisator Wouter Truffino terug op dit geslaagde event en blikt vooruit op de toekomst. “We gaan dit vervolg geven met een driedaags event Real Estate Futureproof eind juni.”

Nu bijeenkomsten tot 1 juni zijn afgelast, missen veel bouw- en vastgoedprofessionals de kans om met elkaar in contact te komen, ideeën uit te wisselen en nieuwe business te generen. Om daar een oplossing voor te bieden is het online event Building Futureproof in een razend tempo opgezet en vond gisteren van 10.00-15.30 uur plaats. Niet in een grote evenementenhal of congreslocatie, maar thuis vanachter de laptop of computer.

Dit innovatieve idee resulteerde in de grootste online beurs van Nederland. Truffino vertelt aan VJ: “Helaas zijn we niet de eerste wereldwijd, het event van Singularity University en ExO World ging ons net voor. Maar in Nederland en zelfs Europa is Building Futureproof een unicum.”

1.800 bezoekers
Hij vervolgt: “Ik ben megatrots op ons Nederlandse event. De vastgoedsector heeft hiermee aangetoond innovatief te zijn en snel om te kunnen gaan met onze nieuwe realiteit. Ook al is het nu lastig om met grote groepen samen te komen, dit event laat zien dat online zoveel mogelijk is en dat contact leggen én onderhouden makkelijk, efficiënt en duurzaam te doen is online.” De opkomst heeft de verwachtingen van Truffino overtroffen. “Ons doel was om 1.000 deelnemers aan te trekken en we hadden er uiteindelijk 1.800. Fantastisch!”

Van keynotes tot netwerken
Het online event was verdeeld in verschillende onderdelen, zo kon je 9 keynotes volgen op de ‘mainstage’ van onder andere Coen van Oostrom, CEO van EDGE Technologies, Michel Baars, eigenaar van New Horizon Urban Mining en Bas Ambachtsheer, directeur Croonwolter&dros. Ondanks dat er geen afsluitende borrel was, kon er wel één op één met elkaar genetwerkt worden. Ook was er een ware beursvloer met 43 stands en waren er meer dan 56 rondetafels waar in kleine groepjes een scala aan onderwerpen werden besproken. In totaal leverde de dag 30 uur aan videomateriaal op. “Deze beelden worden dit weekend geüpload op ons nieuwe YouTubekanaal. Zo kan je dus alles nog een keertje op je gemak terugkijken.” Klik hier voor de link.

Bijkomende voordelen
Behalve dat dit event lage kosten met zich meebrengt en een grote impact en bereik heeft, zijn er nog andere bijkomende voordelen, vertelt Truffino. “Er is geen materiaal verbruik, er wordt geen voedsel verspild bij de lunch en omdat iedereen achter zijn eigen laptop of computer zit is er geen extra CO2 uitstoot door bezoekers.”

Pioniersgeest
De reacties die Truffino heeft gekregen waren enthousiast, via het evaluatieformulier kreeg de organisatie veel lof voor hun ‘pioniersgeest’ en ‘lef in deze lastige tijden’. “Men vond het een fantastische manier om kennis uit te wisselen en een efficiënt en duurzaam alternatief voor beurzen. Ook zagen bezoekers de voordelen hiervan in: je wordt niet afgeleid door honderden andere bezoekers, je kan makkelijk luisteren naar mooie sprekers terwijl je met een muisklik naar een andere sessies kan. En tot slot kan je tussendoor genieten van je vers gesmeerde bammetje en nog even kan netwerken met partijen die hetzelfde doel en visie voor ogen hebben en daar mooie zaken mee willen doen.”

Real Estate Futureproof
Kortom, zegt Truffino: “Het is een geslaagd experiment dat smaakt naar meer.” En daarom krijgt dit event een vervolg én een uitbreiding. “Van 30 juni tot en met 2 juli gaan wij een nieuwe online beurs organiseren, nog groter, langer en inhoudelijker dan Building Futureproof.” Het event dat de naam Real Estate Futureproof zal krijgen, gaat drie dagen lang vol staan met alle thema’s die in het vastgoed spelen.

“Van commercieel vastgoed tot residentieel, gebiedsontwikkelingen, financiering en co-working, alles willen we behandelen. Dit zal een driedaags event van 9-5 zijn, met nog meer sprekers en nog meer momenten om te netwerken. Het doel is dan ook om 5.000 bezoekers bij elkaar te brengen. Real Estate Futureproof is dé digitale ontmoetingsplek voor vastgoedprofessionals.”

De eerste 100 bezoekers kunnen nu met korting een ticket kopen voor de beurs van 30 juni – 2 juli via deze link. Bedrijven als Yardi, EDGE Technologies, Heijmans, VORM, New Horizon en ABN AMRO hebben inmiddels toegezegd mee te doen aan deze nieuwe beurs.

Waardevol
Want contact blijft de sleutel tot succes zegt Truffino tot slot. “Zaken doen gebeurt op de moment dat je elkaar spreekt. Het event van gisteren laat zien dat je net zoveel gesprekken, al niet meer kan hebben dan op een offline beurs. Je leert zoveel partijen kennen en je creëert zo weer nieuwe kansen. En dat is waardevol, zeker in deze tijd.”

Building Futureproof is één oogopslag opnieuw beleven? Bekijk hier de aftervideo van het event:

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen