GaragePark: Het succes van een nieuw vastgoed segment

Hoe een bij toeval ontstaan idee over een garagebox kan uitgroeien tot een nieuw en onderscheidend vastgoed segment. Dat is het verhaal van Rick Venema die met GaragePark Nederland BV inmiddels dertien jaar aan de weg timmert.

In die tijd heeft hij in Nederland zo’n 2500 garageboxen neergezet. Dit tot vreugde van vastgoedbeleggers die er een flink rendement mee maken. Maar tot nóg grotere vreugde van het midden- en kleinbedrijf dat de garagebox als een ideaal stuk vastgoed ziet om er veilig hun spullen in op te slaan of er zelfs in te werken. Een vraaggesprek met de directeur/eigenaar Rick Venema en mededirecteur Rick Faase, “De belangstelling voor GaragePark is groot en neemt verder toe.”

De ontmoeting met het tweetal heeft plaats aan de rand van Blaricum. Hier is het hoofdkwartier van GaragePark Nederland BV gevestigd. Niet toevallig gekozen want schuin tegenover het kantoor is een GaragePark te vinden. Pal langs de A27 staan afgeschermd met een hek twee rijen garageboxen tegenover elkaar opgesteld. Deze vestiging van GaragePark telt één verdieping. Dat betekent dat via een trap en goederenlift nog twee rijen met garageboxen kunnen worden bereikt. “Maar we hebben parken die gaan zelfs tot drielaags”, vertelt Rick Venema. Wat alle parken kenmerkt is dat ze er allemaal tip top uitzien. “Op ieder park is er een beheerder”, zegt Rick Faase, “die doet de opleveringen van de garageboxen, zorgt dat het er netjes uitziet en houdt de toiletten schoon.”

Het hele interview met de directie van GaragePark Nederand lezen? Klik hier. Dit artikel is onderdeel van de VJ Special Bijzondere Projecten.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022