‘Flexibiliteit is bij ons het sleutelwoord’

Flexizone timmert hard aan de weg. In de afgelopen vijf jaar is de flexaanbieder gegroeid naar 11 vestigingen en zijn er plannen om nog verder uit te breiden in Nederland. VJ sprak hierover met Sylvia de Haas van Flexizone.

Flexizone is een flexibel ‘full service’ verhuurconcept, gericht op de combinatie van kantoor-, bedrijfs- en opslagruimte. Het is daarmee met name bedoeld voor bedrijven die actief zijn in de ‘light industrial’-sector, zoals meubelmakers, architecten en webshopeigenaren. Behalve een mix van meters, biedt Flexizone ook verschillende faciliteiten aan voor een vast bedrag per maand, zoals koffie en thee, beveiliging, vergaderruimtes, maar ook parkeren en Wifi.

Flexibiliteit
Nederland kent vele flexibele kantooraanbieders, maar Flexizone onderscheidt zichzelf door haar flexibiliteit. Waar je bij traditionele aanbieders van kantoor- en werkruimte vaak te maken hebt met lange huurcontracten en grote oppervlaktes, biedt Flexizone flexibiliteit in beiden. Huren kan al vanaf één maand en oppervlaktes zijn er vanaf 8m2 tot wel 250m2 of meer. Daarnaast kun je verschillende producten tegelijk afnemen.

Allerlei combinaties mogelijk
“Ideaal als je naast een werkruimte ook opslag nodig hebt voor je producten of webshop. Of ook een kantoorruimte wilt voor de administratie. Wij richten ons op verschillende vormen van gebruik, niet op alleen kantoorruimte. Allerlei combinaties zijn mogelijk. Daarnaast krijg je altijd de mogelijkheid om van ruimte te wisselen, te groeien of te krimpen,” vertelt Sylvia de Haas aan VJ.

11 locaties
Inmiddels telt Flexizone 11 locaties verspreid door Nederland. Het aantal huurders per locaties verschilt. De Haas: “Waar de ene vestiging al goed gevuld is, is er op een andere Flexizone locatie juist nog genoeg vrij. Zo hebben we bijvoorbeeld in Aalsmeer, Eindhoven en Houten nog verschillende, creatieve ruimtes beschikbaar.”

Dynamiek en diversiteit
Doordat Flexizone zich richt op een brede doelgroep levert dat een diversiteit aan huurders op. “We willen verschillende ondernemers en doelgroepen bij elkaar brengen in onze vestigingen. Van boekhouders tot cateraars, muzikanten tot houtbewerkers en alles ertussenin. Behoorlijk gevarieerd dus. Hiermee willen we een dynamische werkomgeving creëren waar huurders elkaar kunnen versterken en een echte community worden.”

Zo organiseert Flexizone ook gezamenlijke activiteiten, zoals borrels en eens in de maand een lunch voor ‘members’, oftewel de huurders. De Haas vult aan: “Uiteindelijk willen we deze community nog meer versterken en daarom zijn we momenteel ook bezig met het opzetten van een businessclub. Ons doel is echt dat ondernemers met elkaar verbinden. Behalve alleen ruimtes verhuren is dit community gedeelte wel echt een belangrijke toegevoegde waarde bij Flexizone.”

Zeecontainers
De flexaanbieder blijft ook innoveren, zo gaat Flexizone met haar nieuwste concept een stapje verder. Je kan namelijk op een aantal Flexizone locaties ook kiezen voor de zogenoemde Flexbox: een kantoor, opslag, studio en/of werkruimte in een zeecontainer. Geheel in te richten naar eigen wens. De Haas: “Deze Flexbox maakt weer deel uit van een groter geheel, waardoor je als ondernemer deel uitmaakt van een indoor containerpark. Bijvoorbeeld op onze locaties in Eindhoven, Houten, Leiderdorp en Utrecht kan je hier gebruik van maken. In principe kan iedereen erin, deze flexvariant is net zoals bij onze andere ruimtes all-inclusive.”

Vijfjarig jubileum
Het Flexizone concept is 5 jaar geleden opgezet door De Haas. Zij constateerde hoeveel leegstand er was in Nederland en kocht samen met een investeerder een leegstaand gebouw in Rotterdam die ze als het ware ‘in stukken hakte’ en ombouwde tot de eerste Flexizone vestiging.

Inmiddels heeft Flexizone locaties in Aalsmeer, Almere, Dordrecht, Eindhoven, Houten, Leiderdorp, Rotterdam, Utrecht, Vianen en openen nog dit jaar de deuren in Den Haag. Wat maakt een locatie interessant voor Flexizone? De Haas zegt: “Bij het zoeken naar nieuwe locaties kijken we vooral naar de bereikbaarheid. Je vindt Flexizone niet in het centrum, maar op industriële gebieden aan de rand van de grotere steden. Hier kiezen we bewust voor om onze service betaalbaar te houden en de bereikbaarheid te vergroten. Parkeren, laden en lossen is bij ons dus geen probleem.”

Eindhoven pas het begin
De Haas tot slot: “Ik heb de ambitie om verder te blijven groeien en meer bekendheid te genereren voor Flexizone als concept zodat ondernemers echt weten wat het inhoudt. Daarnaast willen we nog verder uitbreiden in het Zuiden van Nederland, onze vestiging in Eindhoven die begin dit jaar is geopend is pas het begin.”

Meer weten over Flexizone of zelf ruimte huren? Neem contact op via +31 (0)85 1050 733 of via info@flexizone.nl.Reacties


Laatste nieuws