Coral Capital lanceert twee fondsen voor ontwikkelingsfinanciering

Coral Capital gaat flexibel financieren met leningen en deelnemingen. "We zien in de huidige snel veranderende markt een grote vraag naar dealzekerheid in combinatie met flexibiliteit. Doordat wij niet afhankelijk zijn van de perikelen van een ‘institutionele achterban’ kunnen wij snel hierop inspelen," zegt Victor van Loendersloot, een van de oprichters.

Flexibiliteit voor de lening is tweeledig: enerzijds onze looptijden vanaf 3 maanden - 36 maanden en anderzijds de fase waarin het project zit (Pre-vergunningsfase tot en met de oplevering).

Dealzekerheid
Van Loendersloot: "Dealzekerheid kunnen wij garanderen omdat onze fondsen in eigen beheer zijn en er is geen goedkeuringsproces bij een krediet comité buiten Nederland zoals bij onze concurrenten vaak het geval is. Dat brengt langdurige onzekerheid bij de klant."

"Ook geven wij de klanten de unieke mogelijkheid om middels een ‘call-optie’ financiering veilig te stellen als levering bijvoorbeeld pas na een paar maanden plaatsvindt. De klant zit dan niet vast aan de financiering maar is wel zeker dat hij of zij gefinancierd wordt," voegt mede-oprichter Florus van Herpt toe.

Geen andere partij die zoveel flexibiliteit biedt
"Coral Capital financiert de snelgroeiende vraag naar financiering van het meer risicovolle stuk van vastgoed, te weten vanaf het moment van aankoop, vergunningstraject en bouw," zegt Van Loendersloot. Coral Capital biedt handelaren, ontwikkelaars, bouwers en eigenaren flexibel kapitaal, van handelsfinanciering tot kortlopende leningen tot 36 maanden én deelnemingen in het eigen vermogen. Dit is uniek te noemen. Geen andere financier in Nederland biedt zoveel flexibiliteit.

Coral Capital verstrekt financiering vanaf ca €2,5 mln tot €25 mln in de lening, met een LTV tot 85% en een Loan-To-Cost tot wel 95%. Een eerste hypotheek is daarbij standaard, echter kan breder worden gekeken naar zekerheden.

Daarnaast kan Coral Capital ook grondposities of transformatiepanden die ontwikkelaars of bouwers op de boek hebben genomen, of waarvoor ze in een tender zitten, financieel bijstaan tot €100 mln eigen vermogen. Daarbij geldt geen maximum looptijd.

Binnen 24 uur een offerte
Van Herpt vertelt: "Onze processen en procedures zijn zo ingericht dat we snel, binnen 24 uur een indicatieve offerte kunnen uitbrengen. Dit komt omdat wij onze eigen fondsen hebben met een breed mandaat. Samen met de klant kijken we naar de beste financieringsstructuur voor zijn of haar project en staan we de klant indien nodig bij gedurende het proces van aankoop tot en met de bouw."

Meer informatie is te vinden op de website van Coral Capital of op te vragen via (0)6 464 443 25 of info@coralcapital.nl.

Foto van links naar rechts: Victor van Loendersloot en Florus van Herpt.Reacties


Laatste nieuws