Amvest realiseert met hulp van BOAG in hoog tempo Gastenhuizen

Een succesformule in zorgvastgoed: Het Gastenhuis. Kleinschalige woonhuizen voor mensen met dementie. Geen vetpot, maar wel rendabel. "Beleggen en ontwikkelen in maatschappelijk vastgoed doe je niet voor het snelle geld," meent Patricia van Hest-Osseweijer van BOAG.

In Nederland is een groot tekort aan aantrekkelijke woonvormen voor ouderen die zorg nodig hebben. Anno 2020 zijn er zo’n 1,3 miljoen 75-plussers waarvan 92% zelfstandig thuis woont. Over tien jaar is het aantal 75-plussers opgelopen tot meer dan twee miljoen en zal het percentage ouderen dat niet thuis kan blijven wonen verder zijn toegenomen. Gezien deze demografische ontwikkeling zouden alle signalen in politiek Den Haag op rood moeten staan. Maar op een langetermijnvisie zijn weinig beleidsmakers te betrappen. Gelukkig zijn er steeds meer particuliere initiatieven die een (deel)oplossing bieden.

Lees hier het hele interview met BOAG. Dit interview is onderdeel van de VJ Special Zorgvastgoed, waarin verschillende marktpartijen hun visie over de mogelijkheden en uitdagingen binnen het zorgvastgoed delen. Klik hier om alle zorgvastgoed interviews te bekijken. 

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021