Unifore Property Finance financiert tot €20 miljoen

In Nederland is, net als in vele andere Europese landen, de rol van alternatieve financiers groeiende. Dit als aanvulling op bancaire financiering, nu dat door toenemende regelgeving banken voorzichtiger worden met het verstrekken van vastgoedfinanciering.

Daarnaast lijken bancaire aanbieders zich in toenemende mate te concentreren op grote leningen. Het aanbod van alternatieve financiering voor kleinere zakelijke vastgoedfinanciering – anders dan verhuurde woningen (buy-to-let) – is tot nog toe onvoldoende om een antwoord te bieden op de vraag vanuit de markt. 

Het landelijk actieve Unifore Property Finance gaat financieringen verstrekken aan professionele vastgoedondernemers met een financieringsvraag tussen €2 en €20 miljoen en richt zich op acquisitie- en herfinanciering van commercieel onroerend goed.

Buurtwinkelcentrum
Unifore Property Finance is onlangs benaderd voor een financiering van bijna €10 miljoen ten behoeve van de aankoop van een buurtwinkelcentrum in een van de grotere steden van Nederland. Het winkelcentrum is omsloten door woningen en heeft een goed verzorgingsgebied. Bovendien is het uitstekend bereikbaar met (openbaar) vervoer.

De meeste winkels in het winkelcentrum zijn gericht op de dagelijkse boodschappen. De huurdersmix en indeling zal echter deels gewijzigd worden om het winkelcentrum toekomstbestendig te maken. Er zijn weinig banken of andere financiers geïnteresseerd om deze ‘kleine’ lening te verstrekken, te meer daar het financiering van retail betreft.

Meer weten over de financieringsmogelijkheden van Unifore Property Finance? Zij komen graag in contact met klanten en professionele intermediairs via telefoonnummer 020-6962627 of info@unifore.nl

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022