‘Reguleren van middenhuur is slechte zaak’

Het tekort aan woningen in alle segmenten is enorm. Er ligt een grote opgave om te bouwen en te (her)ontwikkelen.” Dat zegt Manfred Kühl van Holland Immo Group. Het nijpende tekort biedt volgens de CEO tegelijkertijd kansen om ervoor te zorgen dat hij die producten wel heeft. “Daarvoor werken we nog meer met ontwikkelaars samen en financieren we via forward funding de bouw waardoor we een product naar ons toe kunnen trekken.” Maar kanttekeningen zijn er ook. Zo vindt Kühl bijvoorbeeld de roep om de middenhuur te reguleren een slechte zaak voor de woningproductie. 

Het gaat goed met de beleggersmarkt. Anders gezegd, het gaat vooral goed met de belangstelling van particuliere en institutionele beleggers om in vastgoed te beleggen. Holland Immo Group heeft zo’n 5.000 particuliere beleggers die actief in de verschillende portefeuilles beleggen. Daarnaast zijn er nog zo’n 30.000 prospects die zich spontaan bij Holland Immo Group hebben aangemeld om te gaan beleggen in één van de nieuwe fondsen. 

Lees hier het gehele interview, een must-read voor vastgoedbeleggers. Dit artikel is onderdeel van Special Vastgoedbeleggingen.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen