Na een succesvol 2019 bouwt DCMF verder. “In 2019 heeft DCMF wederom een topjaar gedraaid," aldus John van Gerwen, de nieuwe CEO van DCMF. Van Gerwen geeft aan dat die groei ook komend jaar zal doorzetten. 

"Sinds het begin van dit jaar hebben we onze financieringsoplossingen voor vastgoedondernemers verder uitgebreid. We zijn nu in staat om naast transformaties van bestaande panden ook nieuwbouwprojecten voor woningen te financieren. Met het aanhoudende tekort op de markt voor woningen kunnen we nu partijen die nieuwbouw ontwikkelen ondersteunen met financiering.

Ook nieuw is de mogelijkheid om commercieel vastgoed te financieren. We kunnen de aankoop van een kantoor financieren waarbij het kantoorpand bijvoorbeeld wordt ge-upgrade naar energielabel A. Gezien de wetgeving die voor 2023 een energielabel verplicht stelt zal hier de komende periode veel vraag naar zijn.

Ook transformatie van commercieel vastgoed naar woningen is een optie evenals het verstrekken van liquiditeit. Er zal wel altijd een duidelijke exit strategie moeten zijn omdat onze financieringen kortlopend zijn. Met deze nieuwe financieringsmogelijkheden zal ook 2020 weer een succesvol jaar worden, ” aldus de CEO van DCMF tot besluit. 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021