Geen omkijken meer naar energieoptimalisatie

Als team Vastgoed van MAIN Energie weten wij als geen ander dat zakelijk vastgoed met steeds meer Europese en Nederlandse wetgeving inzake verduurzaming van panden te maken heeft. Elke eigenaar of beheerder streeft ernaar dat het energieverbruik van een pand zo optimaal mogelijk is ingesteld. Vaak is dat helaas niet het geval en kan er eigenlijk nóg meer energie worden bespaard. 

Deze besparingen kunnen op verschillende manier worden gerealiseerd. Als dé energiepartner voor vastgoed helpen wij u met onze kennis zodat u hier geen omkijken meer naar heeft met onze nieuwe innovatieve dienst Energiemanagement.

Hoe laat het energieverbruik zich nu echt optimaliseren?
Met ons bedrijfstijdenmanagement krijgt u écht inzicht in uw verbruik tijdens openings- en sluitingstijden. Als onze eigen energie-experts, die ons team ondersteunen, daarin afwijkingen constateren bekijken zij of bepaalde basisinstellingen kunnen worden aangepast zodat er effectiever energie wordt verbruikt en dus kan worden bespaard.

Feestdagmanagement
Op bijvoorbeeld verplichte vrije feestdagen zou het elektriciteitsverbruik aantoonbaar lager moeten zijn dan op een normale werkdag. Wij maken het verbruik op die dagen inzichtelijk zodat u weet of u maatregelen kunt nemen om op die dagen onnodig energieverbruik tegen te gaan.

Verkeerde afstelling kost geld
Als grootverbruiker heeft u met uw netbeheerder een gecontracteerd transportvermogen afgesproken. Dit is het vermogen dat de netbeheerder voor de betreffende aansluiting op het net voor u heeft gereserveerd. Het kan zijn dat dit te hoog staat afgesteld en u daardoor te veel betaalt. Het verlagen van uw gecontracteerd vermogen levert u in dat geval een aanzienlijke besparing op.

U ziet, er zijn tal van mogelijkheden om te besparen. Bent u benieuwd naar onze businesscases? Neem dan contact met één van ons op.

Op de foto Team Vastgoed MAIN Energie van links naar rechts: Ed Roele, Wouter Stouwdam, Jantine van Oosten en Kees de Jong. 

Reacties

Lees onze special over Bijzondere Projecten