De handigste lijstjes van VJ op een rij!

Door het jaar heen heeft de redactie van Vastgoedjournaal verschillende lijstjes bijgehouden en onderzoeken gedaan, van failliete retailers tot nieuwe kantoorconcepten. Daarom zetten we voor het einde van het jaar alles nog een keer voor u op een rij. 

- Verdwenen retailers
Sinds 2010 verdwenen uit de Nederlandse winkelstraten ruim 100 fysieke winkelketens. Dat blijkt uit een inventarisatie door Vastgoedjournaal. Samen waren ze goed voor minstens 6.000 vestigingen. Vooral 2015 was een rampjaar met 30 ketens die onderuitgingen. Klik hier voor de complete lijst.

- Nieuwe retailers
VJ turfde de afgelopen zeven jaar ruim veertig nieuwe winkelketens die hun eerste winkel in ons land hebben geopend. Wie zijn allemaal op de Nederlandse retailmarkt gestapt? Lees verder voor de lijst.

- Transacties
Benieuwd naar wat beleggers betaalden voor verhuurd commercieel vastgoed in 2019? VJ heeft alle beleggingsdeals uit het afgelopen jaar gemakkelijk toegankelijk gemaakt. Klik hier voor het overzicht. 

- Flexkantoorconcepten
Op basis van de meest actuele telling telt ons land nu 125 flexkantoor/coworking formules, dat komt neer op circa 684 locaties verspreid over Nederland. Klik verder voor de complete lijst.

- Crowdfunding
Van 2016 tot en met 2018 zijn 271 vastgoedprojecten in totaal voor €101,2 miljoen gefinancierd met crowdfunding. Dat blijkt uit onderzoek van CrowdfundingCijfers.nl op initiatief van Vastgoedjournaal. Klik hier voor de gehele lijst. Reacties


Laatste nieuws