Somerset koopt 80.000 m² herontwikkellocatie in centrum Eindhoven

Somerset Capital Partners heeft onlangs de Holiday Inn locatie in het centrum van Eindhoven gekocht van New Century, een aan de beurs van Hong Kong genoteerde trust. De overeenkomst betreft een aandelentransactie van de Nederlandse vennootschap.

Het hotel Holiday Inn, dat deel uitmaakt van een totale herontwikkellocatie van 80.000 m², is gesitueerd op de hoek Pastoor Petersstraat, Fellenoord en Montgomerylaan, aan de noordzijde en op korte loopafstand van het centraal station van Eindhoven.

Het gebouw, dat dateert uit het begin van de jaren ’70 en een bruto vloeroppervlakte kent van circa 12.000 m², is nog langjarig verhuurd aan Eden Hotels, die een franchise overeenkomst heeft met InterContinental Hotels Group.

Kerngebied
Onder de noemer ‘Eindhoven Internationale Knoop XL’ ondergaat het stationsgebied van Eindhoven de komende jaren een serieuze gedaanteverwisseling. Als één van de belangrijkste economische kerngebieden van Nederland wenst de overheid de verblijfskwaliteit in het hart van de stad een omvangrijke kwaliteitsimpuls te geven. Het Rijk, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven hebben hiertoe een overeenkomst gesloten.

Volgens Jos Roijmans, programmamanager Spoorzone: “De omgeving rondom het centraal station moet hét visitekaartje worden van Brainport Eindhoven, waaraan de identiteit van technologie, design en kennis wordt verbonden. De plannen voor de HIE locatie, samen met E-district en soortgelijke initiatieven, bewijst dat onze stad een serieuze interesse geniet van ontwikkelaars en internationale investeerders”.

Mix van wonen en werken
In het centrum van de stad zullen de komende jaren nieuwe kantoor- en woongebouwen worden ontwikkeld, onder meer ook op de plek waar nu het Holiday Inn hotel staat. Het is de bedoeling dat op deze centraal en beeldbepalende locatie op termijn een herontwikkeling gaat plaatsvinden met een mix aan wonen en werken ter grootte van circa 80.000 m². Voorts is het de bedoeling dat het bestaande hotel in deze ontwikkeling wordt opgenomen.

Somerset, Eden Hotels, de gemeente Eindhoven alsmede KCAP, de supervisor van de gemeente voor dit stadsdeel, zullen hierbij samenwerken om de gezamenlijke ambities van alle betrokken partijen waar te maken. Hieraan zullen zowel lokale als internationale architecten hun bijdrage gaan leveren.

BEZOEKTIP:
6 februari - Eindhovense Vastgoeddag

 

 

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special