NRP Masterprijs 2019 voor Mary Lou van den Berg

Tijdens de uitreiking van de NRP Masterprijs 2019 op 14 november in de Meelfabriek in Leiden heeft Mary Lou van den Berg de NRP scriptieprijs in ontvangst genomen. De oud-student van de TU Delft maakte grote indruk met haar onderzoek dat deel uitmaakt van een groter onderzoek van de studio naar de voormalige koloniale stad Bandoeng, Indonesië.

Het gaat in op de passieve klimaatstrategieën die binnen koloniale gebouwen zijn toegepast. Zo anders dan de recent gerealiseerde gebouwen vol met installaties. Van den Berg ontving vanwege deze prestatie een geldprijs van € 3.000,- uit handen van jurylid Ernst van der Leij en NRP voorzitter Bart Krol.

Tweede en derde prijs
De tweede prijs ging naar Ditte Gerding (TU Delft, Architecture and the Built Environment, Architecture en Construction Management and Engineering) met haar scriptie Design for Disassembly - a way to minimalize, Talking circulariy – the influence of actors on het building process, The gallery flat (or fallen tower). Tessa Persoon (TU Delft Architecture and the Built Environment) eindigde als derde met haar scriptie The Value of Cultural Heritage.

Recordaantal
In totaal werd er dit jaar een recordaantal van 16 masterscripties ingestuurd voor de NRP Masterprijs. NRP wil met de prijs aanstormend talent de kans geven om nieuwe en innovatieve ideeën op het gebied van transformatie en renovatie rechtstreeks naar de markt te brengen. Tegelijkertijd levert het jong talent met hun afstudeerscripties een bijdrage aan de verdere professionalisering van het vakgebied.

Lees hier het hele juryrapport terug.

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special