Betrokken partijen MetropoolRegio Amsterdam met elkaar in gesprek

Nergens in Nederland ontwikkelt de woningmarkt zich zo dynamisch als in de MetropoolRegio Amsterdam (MRA). Dat schept grote verantwoordelijkheden voor betrokken partijen als gemeenten, corporaties, ontwikkelaars en vastgoedbeleggers. De woningvraag is aanhoudend groot en veelomvattend: zowel in volume als in soorten woningen.

Daarom werken MRA en het Rijk samen om de wooncrisis aan te pakken: het kabinet heeft recent 2 miljard euro gereserveerd, maar gaat dat helpen? Wat doen de MRA en de gemeenten, die van Amsterdam voorop, om woningbouw echt te bevorderen? Is de ambitie van 15.000 woningen per jaar eigenlijk realistisch?

Tijdens het Congres Woningmarkt Metropoolregio Amsterdam 2019 op 28 november komen alle betrokken partijen uit deze regio samen om te sparren over de mogelijkheden, de investeringskracht van corporaties en de investeringsbereidheid van de institutionele woningbeleggers. Een korte en een lange termijnvisie op de huidige aanpak hoort u van de sprekers op dit event. Wilt u erbij zijn? U vindt het volledige programma hier

Sprekers
De dagvoorzitter Bob van der Zande, Urban Strategist Balthasar&partners, gaat in gesprek met de sprekers Jerry Wijnen (MVA), Marien de Langen (Stadgenoot), Lex Brans (MRA), Adriaan Geuze (West 8 urban design & landscape architecture), Thijs Kroese (Gemeente Purmerend), Songül Mutluer (Gemeente Zaanstad), Hilde Blank (BVR Adviseurs, AM Concepts en Stadsstedenbouwer Leiden), Henk Jagersma (Gemeente Amsterdam) en Gertjan van der Baan (Vesteda).

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022