Verrassende wending verkiezing Rotterdamse Vastgoedvrouw 2019

Tijdens de 5e editie van de Rotterdamse Vastgoeddag, onder leiding van dagvoorzitters Susan Raaijmakers en Erik Faber, waren de 200 aanwezige vastgoedprofessionals getuige van de prijsuitreiking aan de nieuwe Rotterdamse vastgoedman en vastgoedvrouw van het jaar.

Vastgoedjournaal directeur John Kerkhoven verzocht de winnaars van de vorige editie, Vincent Taapken van eigenaar van New Industry en Maria Molenaar, CEO Woonstad Rotterdam om de prijzen uit te reiken aan hun opvolgers. Taapken gaf aan de afgelopen maanden veel positieve reacties op zijn titel te hebben gehad en daarmee zijn netwerk heeft kunnen verbreden.

De vastgoedsector koos bij de heren unaniem voor Robert Steenbrugge, algemeen directeur van het familiebedrijf Stebru, waar Robert en zijn broer Dennis recent de dagelijkse leiding overnamen van hun ouders. Steenbrugge zei in zijn reactie erg blij en trots te zijn met deze titel, nadat hij al twee keer eerder was genomineerd. “Campagne voeren om de prijs in de wacht te slepen, daar doe ik niet aan,” zei hij met de bekende Rotterdamse nuchterheid. “Eigenlijk had ik de hoop al een beetje opgegeven, maar het is mooi om te zien dat onze inzet door vakgenoten wel degelijk gewaardeerd wordt. En deze prijs is niet alleen voor mij, maar voor het hele Stebru team en de partijen met wie wij dagelijkse samenwerken. Zonder hen is het niet mogelijk om te doen wat we doen,” zei hij tot slot.

Kerkhoven legde vervolgens uit dat normaliter dames voorgaan op heren, maar dat er vandaag met een goede reden een uitzondering was gemaakt op deze traditie. Kerkhoven wendde zich tot Maria Molenaar en kon haar vertellen dat zij voor het tweede achtereenvolgende jaar was verkozen tot Rotterdamse vastgoedvrouw van het jaar. Een blij verraste Molenaar zei in haar reactie trots te zijn dat de activiteiten van Woonstad Rotterdam niet ongezien zijn gebleven bij de branche en dat zij zich zal blijven inzetten voor de huisvesting in de stad en de verduurzamingsslag.

Hoofdfoto: V.l.n.r. John Kerkhoven, Erik Faber, Maria Molenaar, Vincent Taapken, Susan Raaijmakers, Robert Steenbrugge

Fotografie Jacco Valk - Makelaarsmedia

Reacties