Weer bizar bouwproject van Belgen in Dubai: hotel van €1,25 miljard

Het Belgische bouwbedrijf Besix is zowat kind aan huis in de letterlijk steenrijke hoofdstad Dubai. Nu bouwt het een bizar groot hotel op een van de palmeilanden dat 795 kamers en suites, 231 luxeappartementen en 92 zwembaden gaat tellen. Eind volgend jaar moet het af zijn. De bouwkosten bedragen maar liefst €1,25 miljard.

Besix heeft al meer grote projecten in Dubai op zijn naam staan zoals de grote Moskee Sheikh Zayed en pretpark Ferrari World in Abu Dhabi. Ook werkte het mee aan de Burj Khalifa, met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld.

Het nieuwe hotelcomplex gaat The Royal Atlantis Resort and Residences. De ene toren zal 43 verdiepingen tellen en 185 meter boven de zee uitsteken, terwijl de woontoren 37 verdiepingen hoog zal zijn en 165 meter boven de zee uittorent. In totaal zal het hotel een halve kilometer lang zijn, zo meldt het AD die ook een filmpje over had.Reacties

Twee jaar geleden al bij de bouwplaats geweest. In alle facetten zeer indrukwekkend en voor Europese begrippen ongekend. Veel kamers/appartementen zijn en worden wel individueel verkocht.

Geplaatst op 29 oktober 2019 om 17:31Laatste nieuws