'Constructieve werkafspraken in plaats van onrealistische eisenpakketten'

De vereniging van institutionele vastgoedbeleggers, IVBN, is duidelijk als het gaat om het realiseren van middenhuurwoningen: 'Bouwen, bouwen, bouwen’! Met twee nieuwe publicaties doet IVBN handreikingen naar gemeenten voor meer middenhuurwoningen.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Maarten Vos

Boeiend hoe we met zijn allen worstelen om voor de middeninkomens in betaalbare huisvesting te voorzien. De kloof lijken we niet duurzaam te kunnen dichten, als ik zie wat IVBN te bieden heeft. Alleen kleine appartementen voor 15 jaar gematigd prijzen, is niet veel meer dan een eendagsfruitvlieg voor starters. Moet dan toch de DAEB grens omhoog, op zijn minst voor grotere huishoudens, omdat de markt er niet duurzaam in kan voorzien? Of moet er veel harder instrumentarium ingezet worden om de grondwaarde te drukken? En wie betaalt dan voor de dure herontwikkelingslocaties?

Geplaatst op 23 oktober 2019 om 11:52


Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022