Fiona van ‘t Hullenaar wint Green Leader Award 2019

Fiona van ’t Hullenaar, directeur Vastgoed en Campus van de Universiteit Utrecht is winnaar van de vierde editie van de Green Leader Award. Van de zeven genomineerden kreeg zij de meeste stemmen van het publiek en de jury.

Afgelopen week, tijdens het DGBC Galadiner in de Metaal Kathedraal in Utrecht, ontving Van ’t Hullenaar (rechts op de foto) de award uit handen van juryvoorzitter en winnaar van vorig jaar Anneke de Vries (SVP Real Estate & Construction and Franchise bij Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, maar binennkort voor NS).

Bij de overhandiging was De Vries vol lof over haar opvolger: “Fiona zorgt voor stroomversnelling in ambitie en realisatie. Ze heeft de Green Leader Award zeer verdiend.” Van ’t Hullenaar was zichtbaar verrast en geëmotioneerd. “Ik ben overrompeld. Maar ik ben vooral ook trots op mijn team, zij voeren het uit. Ik ben trots dat ik hun Green Leader mag zijn.”

Het juryoordeel
Volgens de zevenkoppige jury worden er hoge eisen gesteld aan Green Leaders: ‘Duurzaamheid tastbaar maken en de massa inspireren. En daarbovenop: een groene leider moet buiten de lijntjes durven te kleuren’. Dat zijn samengevat de eigenschappen die een groene leider moet hebben volgens de organisatoren van de leiderschapstafels die in juni 2019 plaatsvonden tijdens PROVADA.

Voorbeelden van dergelijke lef is iemand die durft met concurrenten samen te werken en heilige huisjes omverwerpt. ‘En precies dit zijn de eigenschappen die we als jury in Fiona van ‘t Hullenaar herkennen. Van ‘t Hullenaar legt de lat hoog voor een organisatie die zo’n grote voorbeeldrol vervult en doet dat op een inspirerende wijze. Ze toont duidelijk leiderschap en lef en wat ze doet is uitermate tastbaar. Daarnaast weet ze een grote groep mensen en medewerkers op inspirerende wijze te mobiliseren in het gedachtegoed.’

De genomineerden
Voor de Green Leader Award waren zeven duurzame leiders genomineerd:
Clemens Brenninkmeijer – Head of Sustainable Business Operations Redevco
Jos Klanderman - Managing Director Dokvast B.V.
Paul de Ruiter – Architect/Eigenaar Paul de Ruiter Architects
Marieke van Doorninck – Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid, Gemeente Amsterdam
Marjan Minnesma – Directeur Urgenda
Michel Baars – Directeur New Horizon Urban Mining

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022