Nieuwe prijs uitgeloofd voor natuurvriendelijk bouwen

Vastgoedpartijen kunnen weer azen op een nieuwe prijs. Het gaat om de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen, een initiatief van Vogelbescherming Nederland, de Zoogdiervereniging en provincie Noord Brabant. De samenstelling van de jury is bekend en vraagt nu om inzendingen.

Bouwers, beleggers, ontwikkelaars, architecten en woningcorporaties worden bij deze award 'uitgedaagd mee te dingen met hun meest inspirerende natuurinclusieve bouw-, verbouw- en renovatieproject'.

Volgens woordvoerster Marieke Dijksman van de Vogelbescherming iis dit de eerste prijs voor de marktpartijen in de bouwsector. "In het verleden hadden we de Stadsvogelprijs die aan gemeenten werden uitgereikt die de meeste natuurmaatregelen hadden getroffen. Bij deze nieuwe prijs zoeken we concrete projecten van marktpartijen die goed zijn voor plant en dier." Zij wijst op een renovatieproject van een woningcorporatie waarbij nestkastjes zijn gebouwd voor vogels en plek voor vleermuizen. "Zulke projecten zoeken wij". Er zijn inmiddels al enkele projecten aangemeld.  

De jury van de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2019 bestaat uit Gertjan van der Baan (Vesteda), Jelle de Jong (IVN) en Jacques Vink (Ruimtelab). Zij gaan de inzendingen voor deze nieuwe prijs van Vogelbescherming Nederland kritisch beoordelen.

Zij kunnen hun project aanmelden tot en met vrijdag 27 september 2019. De uitreiking van de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2019 vindt eind dit jaar plaats in ’s Hertogenbosch.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021