HD realiseert zorgvilla Blaricum met 27 woonstudio's

In de Blaricummermeent in Blaricum wordt door HD een nieuwbouw zorgvilla ontwikkeld voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan intensieve zorg en bescherming. Onlangs ondertekende HD een intentieovereenkomst met een gerenommeerde zorgexploitant. De gesprekken met een belegger zijn ook in vergevorderd stadium.

In het marktsegment voor (kleinschalige) woonzorglocaties ontwikkelde HD reeds Zorgvilla Hillegersberg voor Martha Flora in Rotterdam, het revalidatiehotel Intermezzo Zuid voor Laurens in Rotterdam en is HD in gesprek met diverse zorgpartners over diverse ontwikkellocaties voor andere zorgvilla’s. 

De zorgvilla is gelegen in, het sluitstuk van de Blaricummermeent, tussen het oude Blaricumse dorp, het Gooimeer en de gemeente Huizen. De opzet van Zorgvilla Blaricum is kleinschalig met 27 studio’s. De zorgvilla stelt oudere mensen met dementie in staat om het leven dat ze gewend zijn te leven zoveel mogelijk voort te zetten. De centraal op de kavel geplaatste zorgvilla grenst aan het water en wordt omzoomd door hoogwaardige grondgebonden twee-onder-één-kap woningen, vrijstaande woningen en een kinderspeelplaats.

Architect & planning
HD architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van deze maatwerk zorgvilla. Karakteristiek voor Blaricum zijn de panden met de royale kappen met lage goot. Dit vormde de inspiratie voor de eigentijdse ontwerpbenadering waarbij de kap het gehele volume als één huis samenvat en de eenheid en uitstraling vormt. Zorgvilla Blaricum dient het 3e kwartaal van 2021 opgeleverd te worden.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022