Bibob-onderzoeken Oud Valkeveen en golfbaan Naarderbos leveren niets op

Het Bibob-onderzoek naar speelpark Oud Valkeveen en golfbaan Naarderbos heeft niets opgeleverd. Dit betekent dat alle vergunningen die aan eigenaar Nedstede Groep zijn verleend gewoon van kracht blijven.

Dat melden lokale media. Michael van de Kuit van Nedstede Groep en eigenaar van de golfbaan en het speelpark zegt in het Noordhollands Dagblad geen moment te hebben getwijfeld over de uitkomst. "Het is goed dat de burgemeester het verstand heeft laten prevaleren boven zijn emoties met dit besluit. Oud Valkeveen hoopt dat de pesterijen worden gestaakt en dat het college zich zet aan herstel van vertrouwen’’, reageert hij in de krant op de uitkomst van het onderzoek.

Bakzeil halen
In een nagekomen reactie aan VJ legt Van de Kuit uit: "De gemeente Gooise Meren heeft alle aanvragen voor de omgevingsvergunningen voor de attracties kort na de installatie van het nieuwe college B en W geweigerd en heeft na een rapport van de commissie voor bezwaarschriften bakzeil moeten halen. Direct na het besluit alle attracties alsnog te vergunnen op basis van het advies van de bezwaarschriftencommissie heeft burgemeester Han ter Heegde naar het Bibob instrument gegrepen. Dit omdat in zijn ogen de vergunningen ongewenst waren. Nedstede heeft burgemeester Han ter Heegde erop gewezen dat daar het Bibob-instrument Bibob niet voor is bedoeld."

Al langer een conflict
Vorig jaar januari dreigde Van de Kuit het speelpark Oud Valkeveen te sluiten omdat de gemeente Gooise Meren een 'prettax' van 60 cent per bezoeker wilde opleggen. Dat is later door het college weer teruggedraaid.

 

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedfinanciering