‘Al tien jaar reduceren wij de CO2-uitstoot van kantoorgebouwen’

Duurzaamheid is voor de Rotterdamse vastgoedbeheerder Yield Plus niets nieuws. Al jaren vallen zij op door een sterk ‘groene koers’. Zo is het halen van verspilling uit gebouwen onderdeel van het dagelijks werk. Dat doet de beheerder onder andere door energiereductie en het optimaliseren van processen. Een gesprek met CEO Frank Bosch van Yield Plus.

Veel werk aan de winkel
De Nederlandse overheid heeft inmiddels duidelijke klimaatdoelstellingen gesteld. Bekend is dat in 2023 alle kantoorgebouwen over minimaal energielabel C moeten beschikken en in 2030 zelfs label A. Het Europese streven is overgenomen in het Energieakkoord en voor de gebouwde omgeving bestaat de wens dat alle gebouwen in 2050 zelfs geheel energieneutraal zijn.

“Dit betekent dat er voor veel eigenaren nog veel werk aan de winkel is. Er moeten investeringen gedaan worden om binnen afzienbare tijd te voldoen aan de gestelde eisen. Yield Plus adviseert gebouweigenaren en denkt mee over de acties op langere termijn”, legt Bosch uit.

Groener maken van de portefeuille
“Wij nemen onze klanten mee in onze duurzame overtuiging”, zegt Bosch. De Rotterdamse vastgoedbeheerder noemt dit ‘verduurzaming met lef’.

Bosch: “Door niet alleen te praten over wat er anders kan, maar het ook daadwerkelijk te doen. Al 10 jaar zijn wij actief bezig met het reduceren van de CO2-uitstoot van gebouwen die we in beheer hebben. Er zijn veel manieren om dit te doen, maar het begint altijd met een analyse en advies. Het doel is om voor eigenaren onder andere het energieverbruik te verminderen, het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen en bewuster om te gaan met afval. Door te werken met lokale leveranciers besparen we veel autokilometers.”

De nieuwe website van Yield Plus is geheel in lijn met de ‘groene overtuigingen’ van de vastgoedbeheerder. Het bedrijf beheert momenteel circa 200 gebouwen door heel Nederland.

Grote foto boven betreft kantoor Las Palmas in Rotterdam, één van de grotere kantoorobjecten dat Yield Plus in beheer heeft.

Reacties

Lees onze special over Bijzondere Projecten