40-jarig jubileum voor ingenieursbureau IOB

Ingenieursbureau IOB viert 1 juli haar 40-jarig jubileum. In die veertig jaar is het ingenieursbureau uitgegroeid van een lokaal adviesbureau voor de industrie tot een veelzijdig ingenieursbureau voor de gehele gebouwde omgeving.

Ingenieursbureau IOB werd op 1 juli 1979 opgericht als Ingenieursburo Ouwerkerk van der Bom. Veertig jaar later is IOB uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 75 medewerk(st)ers. Errol Ooft, DGA Ingenieursbureau IOB: “Het oorspronkelijke Ingenieursburo Ouwerkerk- vd Bom, komt voort uit bureau Verhagen te Brielle. Jaap vd Bom en Dick Ouwerkerk begonnen 1 juli 1979 voor zichzelf en maakten een vliegende start. IOB werd al snel ingeschakeld door de industriële bedrijven in de Botlek Europoort en de lokale woningbouwverenigingen. De eerste medewerkers werden in de eerste maand na de start al aangenomen.”

De afgelopen 40 jaar is IOB voor industriële klanten als Exxon, BP, ADM, Air-Liquide blijven werken. Dat zijn klanten met een ander proces, maar wel met vastgoed aan toegevoegd, zoals Heineken, RET, Tennet en Oceanco.

Dijkzone
Voor de woningbouwcorporaties zijn we blijven werken en van daaruit zijn we ons gaan ontwikkelen als adviseur voor de vastgoedprojecten. Een mooie ontwikkeling die ons verder gebracht heeft is de Dijkzone in Spijkenisse. Waar we begonnen zjn aan de hoogbouwprojecten van meer dan 100 meter. Voor die vastgoedprojecten kunnen we enkelvoudig advies geven over bijvoorbeeld Brandveiligheid, Constructie, Bouwkosten of Installaties. We merken dat partijen ons zien als de one stop shop voor alle engineeringsvraagstukken in de bouw.”

Projecten als het nieuwe Centraal Station Rotterdam, het Wereldmuseum, de Doelen, het nieuwe hoofdkantoor van BP, de Yachthal van Oceanco zijn slechts een kleine greep uit de projectenportefeuille van 40 jaar IOB. Met ingang van dit jaar wordt dit rijtje door de samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam in ieder geval ook aangevuld met projecten als de Citrusveiling in het M4H-gebied.

Mijlpaal
Over tien jaar dient zich de volgende mijlpaal aan. Een periode waarin er veel binnen het ingenieursvak gaat veranderen. “De focus voor de toekomst van ons vak ligt met name in de verdere ontwikkeling van duurzaam en circulair bouwen. Daar richten wij ons dan ook sterk op. Niet alleen omdat het moet, maar ook omdat we de omgeving om ons heen beter willen maken voor de mens en het milieu. Daar valt de komende jaren nog veel terrein te winnen!” aldus Errol.

Vanaf 1 juli blikt IOB via haar social media kanalen een jaar lang elke week terug op een spraakmakend project uit de geschiedenis van 40 jaar IOB. Ingenieursbureau IOB is te volgen via Linkedin, Facebook en Instagram. Ook zal er a.s. maandag  in VJ een uitgebreid interview komen met Errol Ooft.Reacties


Laatste nieuws