Zonnepanelen zijn interessant, zeker voor bedrijven. Waarom? Omdat je geld bespaart. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Zonnepanelen verhogen namelijk ook de waarde van je pand. En dan hebben we het nog niet gehad over de voordelen die zonnepanelen hebben voor het milieu. Wil jij weten waarom zonnepanelen voor bedrijven aantrekkelijk zijn? Lees dan verder.

Met zonnepanelen bespaar je geld
Wanneer je als bedrijf voor zonnepanelen kiest, dan kun een heleboel kosten besparen. De investering in zonnepanelen verdient zichzelf namelijk terug. En dat al binnen vijf jaar. De kosten voor de aanschaf mogen dan wel hoog zijn, maar de kosten die je bespaart zijn ook hoog.

Daarnaast zijn er veel subsidies beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan de SDE subsidie regeling. Dit maakt het voor bedrijven nog interessanter, omdat de aanschafkosten van de zonnepanelen een stuk lager uitvallen met deze subsidie.

Je profiteert van belastingvoordeel
Wist je al dat je vanaf 2016 profiteert van belastingvoordeel wanneer je zonnepanelen neemt? Dit belastingvoordeel wordt ook wel Energie Inversteringsaftrek (EIA) genoemd. Je profiteert van dit belastingvoordeel als je een systeem aanschaft met een vermogen van boven de 25.000 wp.

Zonnepanelen verhogen de waarde van je pand
Investeren in zonnepanelen is een investering op lange termijn. Zonnepanelen verhogen namelijk de waarde van jouw bedrijfspand. En zeker nu de energieprijzen blijven stijgen neemt de waardevermeerdering van zonnepanelen toe.

Zo krijg je gegarandeerd meer terug dan je geïnvesteerd hebt. Daarnaast hebben zonnepanelen een positief effect op het duurzaam ondernemerschap. Met zonnepanelen toon je aan dat je om het milieu geeft.

Wil je meer weten over waarom investeren in zonnepanelen zo’n goed idee is voor jouw bedrijf? Op Rvo.nl vind je meer informatie hierover.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022